Хе хе, не очаквах да срещна подобна тема в пчеларски форум, но пък ще е интересна за мъжкото съсловие и най-вече за тези които сме служили. Навремето в армията първата година ядеш бой, търпиш на чанч, каляваш характер, ставаш мъж. Сега младите момчета на възраст "донаборници" си скубят веждите, епилират и чакат новия каталог на Орифлейм. Ако има засегнати да ме прощават, не целя да обидя никого. Та моя милост е младши сержант, командир на разузнавателно отделение къв III-ти танков батальон от 9-та танкова бригада в Горна баня. Престой в армията 1986-88 г. Веднага с постъпването ме изпратиха на школа за командири на отделение в разузнавателното поделение в Петрич и там 6 месеца. По онова време имаше проблеми с пътуването в тези региони, помните през соца как беше, гранична зона, открити листи, роднините ми едвам пристигнаха за клетвата. Шест месеца преди уволнението всички уволняващи ни пратиха на бригада в АЕЦ Козлодуй, строяхме 5-ти енергиен блок. Спяхме в едни дървени бараки на един пионерски лагер в с. Бутан. Взимах заплата 700 лв, като поделението си удържаше половината. По-възрастните си спомнят какви бяха заплатите в ония години за страната, накъде към 220 лв. А представяте ли си войник да си дойде за 1 месец полагаема отпуска с 350 кинта в джоба е като развързано куче. Хаха. Бирата на заведение беше 33 ст., мешена скара с гарнитура лев и нещо. Имаше и за мен, имаше и за приятелки. Ааа спомням си на бащата московеца гореше като ламя. Чист дванайсетак, 12 на 100. Кой ще го прави, само зареждай и карай, купона не чака. =D