Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 11 от 20 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 101 до 110 от общо 294

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    О, не, не! Ти си много ниска топка! Човекът ясно казва как да хванеш и да използваш максимално рационално летящите пчели, които в момента не ти вършат никаква работа, а останалите да ги преместиш където пожелаеш. Но ти това неможеш да го разбереш....Предлагам ти да си направиш една "ножка"и да...заспиш одухотворен!

ахахахах абе пич аз му казах на човека, какво да прави с летящите и най правилното е налитане на плодна майка всичко останало за отводки и свищеви майки е смешно.Кога ще се излюпи и оплоди тази майка, ако въобще се оплоди?И да се оплоди няма да иззимува, а за подсилване е абсурдно, тя едвам ще крета, камо ли да подсилва с нея.Спирам да коментирам, правете квото искате, но после поне намерете сили да се извините, на човека, когато се оплаче.

[/quote]gillan
    Потребител

Потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 19, 2012 7:33 pm Заглавие: Отговорете с цитат Променете/Изтрийте това мнение
    стига баламосвайте човека, като ги измести всички какво ще стане????И тва с по 1 метър първия и после другите Разсмиване Разсмиване Разсмиване Разсмиване Разсмиване Пич местиш първо първия с 50 см, на другия ден пак го мести с 50 см.След това може и с по метър.Ако ги изместиш с повече от 50см ще налетят в другия съседен кошер, и както няма паша ще стане мазало.За отводка не знам, ама може налитане при плодна майка да стане, сега е момента за това упражнение.

я погледни кога и какво съм му казал за летящите.

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    Гледам че съм предизвикал доста спорове заради темата си. Да попитам за това което каза евгени "изчакай до късна есен и ги меси всичките където искаш". Това така ли е и кои месец е най добре да се извърши. И каква е логиката тогава, че понеже е късно есен и вече няма толкова летящи пчели и не може да стане "мажало" ли ?

Потребител
    Регистриран
    12.01.2012
    Да, така е и не е въпрос на конкретен месец, а да е достатъчно студено, че да не разпускат кълбото и денем. Тогава има само периодични и кратки облитания само в по- топлите и слънчеви дни. Ако си ги преместил, те ще се ориентират и няма да имаш проблеми.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ами пчелите не са в активно състояние, не правят полети, а само се облитат пред кошера.

Аз искам да споделя още нещо от практиката ми.
    С колега ходихме на пчелина му и от 6 кошера, 4 преместихме на 20 тина метра в страни и оставихме две отводки на старото място. Тези отводки първи напълниха магазина си с мед. Но това беше пролетта.
    Сега ако го направиш с два от кошерите си и оставиш най слабия, ако имаш такъв разбира се, летящата пчела ще го подсили. Все още пчелите носят нектар, колкото и да е малко и би трябвало да ги приемат нормално пчелите на оставения на старото място кошер. А на преместените кошери трябва да сипваш разреден сироп, защото ще останат без летяща пчела за известно време.
    Аз би хи ги местил постепенно, все пак са 3 кошера и разстоянието е малко.
    Прецени си.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    един ден сутринта или вечерта преди да ги преместиш сложи по една цигла пред прелката да стане като рампа а на другият нещо друго да е цветно и на другата вечер ги премести и пак сложи циглата сутринта ще жужукат малко на старото място но пак ще се върнат аз така преместих 9 сандъка на 10 на метра и проблем нямам

Наблюдател
    Регистриран
    22.07.2012

МЕСТЕНЕ НА ОТВОДКА НА 50м

Здравейте,

имам въпрос-имаме 3 отводки(вече са си кошери всъщност),които стоят върху капаците на други кошери,което е доста неприятно при отварянето на кошера отдолу.Желанието ни е да ги преместим на другия край на двора ,но не сме наясно дали няма да се върнат пчеличките.По-добре да ги занесем за седмица две на 4-5 км. и после да ги върнем и поставим на новото място или да действаме директно?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Или носиш далеч за поне 20 дена, или ... грешиш.
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Не помня в коя книга прочетох че до 12 дни пчелите помнят всяка подробност от старото си място,и ако ги върнеш през това време все едно не си ги местил.По опитните пчелари може и да имат някакви методи за твоя проблем.
    ‎"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...."

Цитат Първоначално публикувано от христо
    Или носиш далеч за поне 20 дена, или ... грешиш.
    Или ако не бързаш много , изчакай да застудее при което пчелите ще намалят интензивно летежа си и така направо ги сложи на новите места.

Страница 11 от 20 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •