Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 677 ПърваПърва ... 891011122060110510 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Аз и от миналата година не мога да се оплача.Добивите ми тогава бяха почти около 45кг. от семейство.Тази стигнаха около 50-55кг.По 2 магазина от двете паши.Разликата е в това че миналата година по това време в плодника имаше между 8-10 кг мед, а тази около 14-16 и сега носят в магазините.Това е добър запас за зимуване.След дъжда вчера, който валя през ноща отидох около 10 сутринта при тях летежът беше доста активен.Забелязах нападения от стършели, но и този проблем го отстраних със спрей против насекоми.Доста силна популация във фургона, който ползвам за склад на вехтории.

Силата присъства там, където работи мисълта.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Колега Попов незнам къде пчеларстваш но за сваляне на магъзините е рано,ако имаш късна паша ,поне изчакй до 15 август,ако са ти запечатили меда в магъзините го извади и след като ги свалиш на 15 август направи пеглед ,третирай за варотоза и храни ако нямат мед но до 20 септември след това не е хубаво ще изтощиш пчелите които ще зимуват.
    Станко за миналата година можем да поспорим сравнение с други години си беше слаба юли и авгус подържащата паша беше много слаба и кошерите не се бяха запасирали с мед за зимата,а и ти си гледаш кошерите хбаво,обръщаш им повеяе внимание.

Наблюдател
    Регистриран
    04.05.2011
    Колега Lazrov,благодаря за отговора.Пчеларствам в надморска височина от 1000м близо да Сандански.Тази ще ми втората година на вадене на мед и още не съм проследил развитието на пашата по месеци.тази година започнах да си правя някакъв календар.Но миналата постъпих точно така-до 15 август приключих с ваденето на мед и почнах подхранване.Пчелите го запечатаха добре.но се опасявах дали не е късно и затова се обърнах за съвет.

Потребител
    Регистриран
    07.10.2010
    В момента в района около моите кошери усилено цъфтят малиновите насаждения /моите и на колегите около мен/. Няма празен стрък и цвят без пчела. Много са активни. Е разбира се продължава и цъфтежа на ливадните растения. Така както всяка вечер вали, а през деня е слънчево влияе добре сигурно.
    Живей както можеш, ако не можеш както искаш.

Наблюдател
    Регистриран
    15.11.2010
    Пчеларски район
    сандански
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Попов
    Колега Lazrov,благодаря за отговора.Пчеларствам в надморска височина от 1000м близо да Сандански.Тази ще ми втората година на вадене на мед и още не съм проследил развитието на пашата по месеци.тази година започнах да си правя някакъв календар.Но миналата постъпих точно така-до 15 август приключих с ваденето на мед и почнах подхранване.Пчелите го запечатаха добре.но се опасявах дали не е късно и затова се обърнах за съвет.
    Досега кошерите ми бяха в село Любовище ,но там пашата приключи.Тази година акацията в района пропадна,но добра паша имаше от билките.Събрахме и малко мана .
    Моите кошери ги преместих в село Никудин там прецъфтяват последните билки.Миналата година пчелите в този район събираха мана до 5-10 септември.

Наблюдател
    Регистриран
    04.05.2011
    Здравей sandan.Най-после един колега от моя регион.Моите пчели са в Игралище.

Наблюдател
    Регистриран
    15.11.2010
    Пчеларски район
    сандански
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Попов
    Здравей sandan.Най-после един колега от моя регион.Моите пчели са в Игралище.
    Приятел който пчеларства в района на Никудин с ДБ се оплака миналата година че плодниците са му се напълнили с манов мед и се е наложило да ги центруфогира.
    Има вероятност и при теб да стане така, че района е подобен.

П.П. Може би модератора трябва ако прецени да премести последните ни постове в район югозападен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Колега Попов изцентруфогираи сега меда и остави магазините та ако има манв мед да го слагат там и погледни ако са пълни магазините да не са задръстили плодниците,че тогава вярно ще трябва да вадиш меда от тях.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Това е след липата.Снимката е от днес.Между 6-8 кг. от семейство.Медът е с лек червеникъв отенък.Миналата година по това време паша нямаше.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Колеги какво е положението със слънчогледа? При мен прецъфтя бързо за 20 дена но напълниха двата магазина от утре почвам да вадя мед,че в събота ги прекарах на 250дк. по-късен слънчоглед и се надявам да хвана още един магазин.

Страница 10 от 677 ПърваПърва ... 891011122060110510 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •