Защото сме пчелари, а не научни работници и това е мястото където можем да си кажем неща, които са пряко свързани със заниманието ни.
П.С. В отговор на разработчика.
Защото сме пчелари, а не научни работници и това е мястото където можем да си кажем неща, които са пряко свързани със заниманието ни.
П.С. В отговор на разработчика.
И кой ти пречи в това??? Да си ме видял да се изказвам по чисто пчеларски теми? Не съм и няма да го направя, защото нямам нужната компетентност. И въобще не се притеснявам да го заявя открито. Всеки си има своята специализация и кръг на знания и интереси. И когато следващия път решиш пак да се изказваш за неша, от които и хабер си нямаш, припомни си това: Sutor, ne supra crepidam
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Да, не се изказваш по пчеларски теми, а само дето от време на време влизаш в полемика с нас, за да си чешеш езика или за да ти е по-интересно. Нещо си сбъркал относно моите изказвания, те са били единствено и само като потребител, който би ги експлоатирал, а не и като специалист производител. Та в тази връзка, сентецията за обущаря мисля, че е неуместна.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
Няма да го направиш, не защото не искаш, а защото не можеш! Да ти припомня в светлината на изказването ти, че не четеш постовете до края и поста от онази вечер - в постовете ми има шега, но има и истина, която няма как да се каже по друг начин. Същото е и с БРДМ. Ставаше дума за създаване по места на патрулни групи при опити за кражба. БРДМ е най-високопроходима колесна машина, която съществуваше в нашата армия. Тя може да стигне до всеки пчелин и да внуши респект.
Колкото до видеонаблюдението - мнението си съм го казвал многократно: ТО МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО ПОМОЩНО, А НЕ ОСНОВНО СРЕДСТВО ЗА ОХРАНА!
Ако трябва ще ти обясня пак аргументите си. Но ти в поста си ги противопоставяш. Искам да чуя аргументите ти за това. А иначе от празнословене ми е дошло до гуша!
Аргументите ще ги оставим за друг път след година, две надявам се, а и без това навлязохме в 13 страница с разисквания не по темата, в която се намираме. Ти като модератор, но в друг форум, би следвало да знаеш какво може да ни сполети.
Боби,Кармолиса помага за много неща,но не съм го ползвал за подхранване защото има спиртен извлек от листа на маточина и 10 масла/Мащерка,анасон,канелено дърво,камфор,лавандула,гра ински чай,цитронела,индийско орехче/.Аз го ползвам за предпазване от молеца.Използвал съм го и срещу акарите,но ефекта е минимален.Още не съм налучкал дозата.Повечето го използват за мазане на слепоочията и челото преди работа с пчелите,като слагат по 1 капка.Изпаренията отиват в маската и пчелите не усещат дъха ти.Може и да премахва лошата миризма на някои основи и стари пити.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))