Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 39 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 385
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Геле, тая работа с костите ми е ясна. Пойнтерката ми кокали не яде. Точно по тази причина.
    Виж, Софка - т.нар. вълча порода е израснала със всякакви кокали, кожи, крака и глави... оправя се сама.

Юрий, на 60 дни задължително ваксинираме зайците. Тука комарите са като врабчета, а в село има много зайци и сме имали епидемии. Та си знаем урока.
    Ваксинирането ми беше един от първите контакти със зайците. Боцках ги още преди да се науча да им вързвам червените връзки
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ivan5555 Виж публикацията
    здравейте колеги .искам да питам на кой ден след раждане е най добре да се заплоди зайката?
    Здрасти колега. Моите елитни селянки - на трета, четвърта седмица. А иначе напред у форума сме дискутирали въпроса.

П.п. Опс, напред у темата имах изнавпредвид
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Жоро, ако в района ти има много комари (а вероятно е така) е добре да ваксинираш срещу Миксоматоза. А срещу чума, задължително. Това, че до сега си минал метър, съвсем не означава, че утре няма да се натръшкат масово. Докато разбереш, че има проблем и вече ще е късно.
    Миксоматозата ми разказва играта от есента до днес. Останаха ми само една майка, два мъжкара и 5-6 малки, които вече са на 7 месеца. Мислех, че мъжките по чудо оцеляха, но сега и те пострадаха, единия заклах, другия се чудя какво да го правя. Сега имам малки от оцелялата майка, вече са на 3 месеца и само едно от тях се разболя. Преди 10 дни ми роди и една от 7мес. зайки., малките са супер. Не съм ваксинирал, мисля, че за тази миксоматоза няма ефикасна ваксина. Разчитам поколението да има изграден имунитет. Дайте съвет.

Ваксината се казва Миксорен и определено върши работа.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А стига ве, при нас лятно време се появява тая болест, при тебе и зимата... Не знам при такива поражения дали няма да е по-добре да ликвидираш всичко, тотална дезинфекция и старт отново. С подходящи ваксинации тоя път. Ся тия преболедувалите сигур имат имунитет, ама не си спомням докога остават преносители на вируса... Ще трябва да погледна в книгата довечера. Болните животни, особено кръв, кожа препоръчват да се изгарят... Предпазване от комарите по всевъзможни начини и дезинфекция, това е положението. Аз досега съм имал само единични бройки пострадали, само в края на лятото и есента.

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    А стига ве, при нас лятно време се появява тая болест, при тебе и зимата... Не знам при такива поражения дали няма да е по-добре да ликвидираш всичко, тотална дезинфекция и старт отново. С подходящи ваксинации тоя път. Ся тия преболедувалите сигур имат имунитет, ама не си спомням докога остават преносители на вируса... Ще трябва да погледна в книгата довечера. Болните животни, особено кръв, кожа препоръчват да се изгарят... Предпазване от комарите по всевъзможни начини и дезинфекция, това е положението. Аз досега съм имал само единични бройки пострадали, само в края на лятото и есента.
    Зимата нямаше проблем, защото нямаше комари. Проблема се поднови с появата на комарите.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Абе да ти кажа няма само комарите да са виновни. Май-май, ако искаш да гледаш зайци, ще трябва да предприемете сериозни организационни мерки. И ти, и зайцевъдите около тебе. Е виж в тая книжка какво пише. Издадена е 90та година, още не сме я имали тая болест и сега някои неща може да са по-различни, но все пак:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1040121.jpg
Прегледи:      139
Размер:	99.2 KB
ID:	4097

Име:	P1040123.jpg
Прегледи:      140
Размер:	166.8 KB
ID:	4098

Име:	P1040124.jpg
Прегледи:      141
Размер:	174.8 KB
ID:	4099

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Май трябва да ликвидирам всичко и сначале.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Aз пък тая вечер трябва да го "излекувам",но се чудя по коя рицепта!!!!!
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение1436.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Главичката къдей?

Страница 30 от 39 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •