По повод успокояващото действие на сб3. Толкова е популярен този препарат и толкова много се използва, включително и за птици, че почти съм сигурен че му слагат и разни антистресови добавки. Това е задължителен елемент във всякаквите готови фуражи за животни. В бебешки, детски храни - тоже. Понякога се чудя как още не са ни задължили да си бием и на нас антистресови ваксини, хахаа. Сетих се и Севазурил вместо сб3 съм давал преди години, но кое на кое е аналог не помня. До байкокса още не съм стигнал, иначе да - препоръчвали са ми го от аптеката. Случвало се е на някое умърлушено зайче съм давал със спринцовка в устата разтвор с малко по-голяма концентрация, два или три пъти и съм го спасявал. Друг метод, който съм чувал от мои хора-разбирачи а и по форумите съм срещал - умърлушеното зайче се пуска на двора да се оправя само и се оправя. За съжаление аз не съм го пробвал лично, щото оградите ми не са подходящи пък и много котаци имам наоколо. Във водата преди съм давал и оцет - лъжичка на няколко литра. Ябълков или винен, домашен, така че на око.

Цитат