Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 327

Разгънат преглед

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Като цяло си прав! Аз като занимаващ се по сериозно с пчели от четри години си водя записки за времето.При мен зимата не е по студена от колкото е в северна Бг,но доста по бавно идва пролетта. Минала година беше на едната крайност,джанката цъфна около 18март,но след средата на април беше дъждовно и студено.Тази година наближава 18април джанката още не е цъфнала.Определено закъснява пролета с 10-15дена.Ако се затопля както е тръгнало ,мисля ще наваксаме закъснението.Трябва да имат достатъчно мед ,прашец и млади и дебели пчели при зазимяването.Дъната втора зима са на мрежа,но края на февруари ги затварям,до май .Много добре зимуват така.Колкото до обема на плодника...тази пролет ще достатъчно показателна, за сега е без значение дали са в осмак или в лежак,фактор е силата на семейството,от тук нататък ще се разбере.Между другото онзи ден прехвърлих две по късни отводки на по рамки в фарарови корпуси 10рамково,ограничих ги с преградна дъска и продължавам с опитите.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMG_20150416_094855_669.jpg‎  

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •