Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 82 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 817
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ребята , давайте жить дружно ! Казано по нашенски - момчета , не се занимавайте с глупости

Ако питането на колегата е още актуално, ще кажа, че аз постъпвам, точно както е описал Боби Александров, стъпка по стъпка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Да благодаря на Iris, Боби Александров, Nic 59 както и на останалите, които ми дадоха конкретни насоки. Yuri, именно това направих понеже ми звучеше логично. Ако го знаех преди 2 месеца, сега щях да съм готов с пълното преместване и дори да съм готов за слънчогледа. Но, всичко е в реда на нещата щом се случват от ръцете на неопитен пчелар.

И хора, не се сърдя. Явно не трябва да обръщам внимание на несъвършенствата при общуването от този вид.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Колега, трябва си време и практика, за да разбереш съветите и от колегите.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Колега, трябва си време и практика, за да разбереш съветите и от колегите.
    И четене.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Теория подплатена с практика за които е необходимо време и подкрепа от опитни хора с насоки и тънкости. В моя случай, страхотно много теория усвоена за прекалено малко време. Резултата е хаос.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от advanced
    Теория подплатена с практика за които е необходимо време и подкрепа от опитни хора с насоки и тънкости. В моя случай, страхотно много теория усвоена за прекалено малко време. Резултата е хаос.
    Имам десетина книги,чета ги от 3-4години прочел съм ги по 7-8пъти и продължавам.Интересното е че винаги откривам и си обяснявам по нещичко.Иначе и при мен,в началото,беше същото като при теб-хаос.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Въпросче, при ЛР къде се поставя магазин-а, разделя ли се плодника с магазина или се слага над плодника? Ако се разделя, както пише тук в една книжка, то какво трябва да чакам първо да напълнят горния корпус (над магазина) и чак тогава да стигнат до магазина? Мога ли да сложа магазина на принципа на ДБ, върху плодника с ХР?

Разделих на един средно силен ЛР плодника с магазин (дъно / корпус / ХР / магазин / корпус ), и пчелите слязоха долу при майката и в магазина и горния корпус е тишина. При друго семейство пчелите си работят нормално на горен и долен корпус а по средата няма никой. Къде бъркам и как да вярвам на това което прочетох многократно?

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Незнам каква ти е идеята ,но магазинните корпоси се поставят над плодника за складиране на меда-при паша.имат и други преназначениея но там е в частност с начина на работа на даден пчелар.тези рокади дето правиш трябва да имаш и достатачно пчели в сем.за решетката си има точни моменти за да имаш резултати от нея.а и пчелите складирад меда от горе на доло-смятам го знаеш.мое мнение.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    И аз рябатя с ХР и два магазина отгоре. Но в момента пчелите пълнят магазина над ХР , а горния е празен. Демек си подготвят медовата шапка, и здраво удебеляват питите в горните краища, но не се качват нагоре. Тези дни ще пробвам на някои семейства да им завъртя магазините. Празния отдолу, пълния върху празния.

Страница 22 от 82 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •