Когато стреляш на често и по-много, дори и гаргите ще спрат да се плашат - камо ли они от министерствата.
За да имаме някаква позиция първо трябва да си оправим съюзите - уви последните кадърни хора от СБП си тръгнаха миналата година.
И земеделците и животновъдите им се отпускат някакви пари, но само един бърз поглед към, която и да е медия - бразди по телевизията или некой вестник (от край време много рядко се интересувам от публицистиката във България) и виждам, и чувам, че еди коя си асоциация или съюз е дала еди какво си становище по даден въпрос.
Къде ги нашите палячовци - ми нема ги, дърти червени мърлячи са там, щом Челебиева тази година пита из форумите какво да прави, че и опръскали кошерите, Михайлов и той със некви недоизмислени писма се чуди и той кое как става, къде ще разчитам аз и гласувам доверие, и ще се надявам, че тези хора ще представляват интересите ни.
Лоби е първото нещо, за което трябва да се преборим - уви как да стане изобщо не виждам и не знам, но със такива недомаслени протести не само, че нищо няма да постигнем, не само че ще си изстреляме куршумите напразно, ами и след време ще гледат на нас като някаква досадна муха. Трябва да се постигне интерес, трябва да се види, че има полза от този занаят, че ние сме навити по простому казано - нали сами се знаем, какви тънки заобиколни номера ще почнат да измисляме всичката колегия, ще има да е правим на луди, на две пити пчели ще им викаме семейство, ще спорим там колко бройки имаме и т.н.
Единственото нещо, което виждам като реална причина за простест е данъка - този данък направо няма аналог във България, на база какво се взема този данък, някак си много неоправдан ми се вижда в тази сегашната ситуация. Значи тука трябва нещо да се промени или данъка или ситуацията - само че като ни попитат как аджеба искаме да стане ситуацията, защото държава данък не премахва само налага, и ние ще се изложим на макс, всеки ще иска нещо си и най-вече е тези измекярчета от СБП и подобни, ще търсят начин как да направат пак малко келепир, защото те просто хората друго не знаят, те са идиоти и незапознати със нашата професия, но ни защитават исканията.

Цитат