Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 396

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Ето и от мен една рамка с монтирана пластмасова основа по метода на Камен Крумов. Мисля, че се получава страхотно за което му благодаря.Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150412_133347.jpg
Прегледи:      395
Размер:	220.8 KB
ID:	4006

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Това с разминаването (да се срещат връх с вдлъбнатина) ли е правено? Някой опита ли лепене със спрей лепило?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Дай повече инфо за това спрей лепило.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Дай повече инфо за това спрей лепило.
    Нещо такова например: http://www.perocar.com/technicheski-...ersalno-lepilo.
    Има разбира се и други, въпрос на компромис качества/ цена е.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето и от мен една рамка с монтирана пластмасова основа по метода на Камен Крумов. Мисля, че се получава страхотно за което му благодаря.Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150412_133347.jpg
Прегледи:      395
Размер:	220.8 KB
ID:	4006
    Слагаш прекалено много лепило. За рутова пита са достатъчни са само 6 точки на 2 реда в централната част, с диаметър по 1-2 сантиметра и разстояние между тях по 6-7 сантиметра. Така съм направил десетки хиляди рамки и няма никакви проблеми. По конкретната технология може би има нужда и от точки по периферията, но цялостното замазване е напълно излишно. Все пак се пилее много лепило и при много на брой рамки разхода в пари ще е чувствителен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Слагаш прекалено много лепило. За рутова пита са достатъчни са само 6 точки на 2 реда в централната част, с диаметър по 1-2 сантиметра и разстояние между тях по 6-7 сантиметра. Така съм направил десетки хиляди рамки и няма никакви проблеми. По конкретната технология може би има нужда и от точки по периферията, но цялостното замазване е напълно излишно. Все пак се пилее много лепило и при много на брой рамки разхода в пари ще е чувствителен.
    Не му е свикнала ръката на човека или пък пистолета му пуска по много, ама то не става от първата рамка. Пук и не на всички им се налага да градят хиляди рамки, че да му правят сметка.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ще се пробвам и аз:

Пистолетната пяна се използва с пистолет - има логика
    Като приключиш с лепенето се почиства възможно най-бързо. Това става с друг флакон специално за целта -> http://www.gsstroimarket.bg/view/9251.html
    Ако не го изчистиш може да имаш проблеми или да се наложи да купуваш нов пистолет. Винаги се почиства и най-вече ако си дал повечко пари за добър пистолет.
    Иначе, тези които са без пистолет се запушват много лесно и трябва да си играеш с клечка. Разликата е в грамажа и цената.
    Аз ти препоръчвам да си вземеш Soudal 66А D4 PU лепило за дърво -> http://www.soudal.bg/index.php/lepil...owo-lepilo-66a
    Или Akfix PA370 -> http://www.lagery.bg/lepilo-poliur-z...gr-akfix-33812
    Ако беше си написал в профила град или поне регион, щях да ти кажа къде да го намериш.

Тук хората се опитват да ти помогнат и не им е лесно
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Може и да си прав, това са първите ми рамки и предполагам с практиката ще оптимизирам метода.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Има една малка подробност , когато ръсите основите с прополис направете течността много гореща, става по-лесно . Прополис не остава по пръскалката и не трябва много да се цеди.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Ето и от мен една рамка с монтирана пластмасова основа по метода на Камен Крумов. Мисля, че се получава страхотно за което му благодаря.
    Ама как си си играл да разковаваш всички наковани основи. Мерак. Радвам се, че си доволен! :-)))

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •