Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 30 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 297
    Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Щом са злобни , значи са и работливи .
    Така наречените ,,леваци,, .
    Големи изстребители са .
    Работят здраво !
    Няма злобни пчели и леваци ,пчелита са такива каквито ги направи пчеларя , на сто метра от моя пчелин има друг колегата все се оплакваше много лоши моите пчели не дават да ги отвориш ще сменям маиките ,започнах да ходя при него като ги отваря да вида тези убиици както и предполагах пчелите стават лоши и вадят сабите когато има причина ,няма пушек ,хваща питата и дърпа нагоре трака рамките мачка пчелите с рамкоповдигача ,на следващия кошер рояка около главата му се увеличава и до 3-4 блъска капака и преключва,при всяко следващо отварене пчелите почнаха направо да атакуват.Два месеца обучение и почнаха да се укротяват миналата година го гледам по къси гащи и було вади мед , няма лоши пчели има слаби пчелари .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    О , ,леваците ,, работят мното .

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Един колега каза ,че колкото по-злобни ,толкова по-работни.
    Ако така мислят болшинството отглеждащи пчели, скоро няма да е чудно пчелините да се изнесат на 5 км. от населените места.
    "Човек каквото сам си направи никой друг не може!"
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    И най - миролюбивия кошер може да стане злобен. Това зависи от работата на пчеларя с пчелите. Както не веднъж съм казвал, аз работя гол с пчелите си, когато времето позволява. Това не значи, че пчелите ми са кротки или каквото и да е там. Пчели като пчели. Когато не се спазват дадени условия при работата не може да се очакват и добри резултати.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И най - миролюбивия кошер може да стане злобен. Това зависи от работата на пчеларя с пчелите. Както не веднъж съм казвал, аз работя гол с пчелите си, когато времето позволява. Това не значи, че пчелите ми са кротки или каквото и да е там. Пчели като пчели. Когато не се спазват дадени условия при работата не може да се очакват и добри резултати.
    Всичко това не значи , че няма агресивни пчели. И, че трябва да се разпространяват заблуди ,че агресивността е признак за "работливост".Ако пчели нападат всичко движещо се в радиус 50 м. от пчелина без никакъв дразнител, това не е от "трудолюбието" им.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Всичко това не значи , че няма агресивни пчели. И, че трябва да се разпространяват заблуди ,че агресивността е признак за "работливост".Ако пчели нападат всичко движещо се в радиус 50 м. от пчелина без никакъв дразнител, това не е от "трудолюбието" им.
    По - силните пчели са и по - агресивни. От тук идва и това, че са по - работни. Те като нямат сила не са нито агресивни, нито работни - с една дума слаби. Днес един кошер може да е миролюбив, а утре да е агресивен - на какво се дължи това? Не съм видял пчели да хукнат от кошера и да нападат. Вероятно има причина за да се получи това. Някакъв дразнител.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    По - силните пчели са и по - агресивни. От тук идва и това, че са по - работни. Те като нямат сила не са нито агресивни, нито работни - с една дума слаби. Днес един кошер може да е миролюбив, а утре да е агресивен - на какво се дължи това? Не съм видял пчели да хукнат от кошера и да нападат. Вероятно има причина за да се получи това. Някакъв дразнител.
    Силата на семействата няма нищо общо с злобата. В момента имам една късна отводка на 3 междурамия и не дава да минеше по край нея а да не говорим да я отвориш. Скоро майката ще замине само да живне семейството малко. Имам едно семейство от което миналата година изкарах 5 отводки и много мед и са кротки до безобразие.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Силата на семействата няма нищо общо с злобата. В момента имам една късна отводка на 3 междурамия и не дава да минеше по край нея а да не говорим да я отвориш. Скоро майката ще замине само да живне семейството малко. Имам едно семейство от което миналата година изкарах 5 отводки и много мед и са кротки до безобразие.
    ОК. ОК.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Прикачен файл 1406

Вчера ми дойдоха е канцеларията на "проверка" 5-6 пчелички,а днес едно 6 рамково кошерче им стана дом(за сега).Несъм използвал примамки.Една светло кафява рамка в средата ,а другите са во.
    И таз година на същото място на същата дата пак си дойдоха,но този път по "тлъсти"
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение1484.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	S7300665.jpg
Прегледи:      362
Размер:	222.9 KB
ID:	4389Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	S7300666.jpg
Прегледи:      365
Размер:	175.2 KB
ID:	4390Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	S7300667.jpg
Прегледи:      362
Размер:	210.8 KB
ID:	4391И днес работното ми място се отчете с 4 роячета.При това единия рояк е на същото място,като от горния пост.Но за съжаление неможах(прибрах се към 17ч.) да снимам нахлуването.Капаните са заложени на 20м до 50м от главен път Е79 за Дунав мост 2.

Страница 20 от 30 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •