Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Направих преглед на семействата, сложих им празна пита до пилото да има къде да снася майката, надрасках венците който почти ги няма и обърнах питите през 1 на 180градуса. Вече са заприличали на семейства 5 до 7 рамки изцяло с пило и пълен корпус с пчели. Няма и помен от онези семейства в средата на март. След 10 дена ще са готови за ротация.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Направих преглед на семействата, сложих им празна пита до пилото да има къде да снася майката, надрасках венците който почти ги няма и обърнах питите през 1 на 180градуса. Вече са заприличали на семейства 5 до 7 рамки изцяло с пило и пълен корпус с пчели. Няма и помен от онези семейства в средата на март. След 10 дена ще са готови за ротация.
    А сега сети ли се за 12.04.2015 ? Или просто да пишем колко сме добри даже можем да извадим мед то кокиче!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    А сега сети ли се за 12.04.2015 ? Или просто да пишем колко сме добри даже можем да извадим мед то кокиче!
    Абсолютно нищо не разбирам, какви са тези коментари без смисъл!?!

Не се притеснявай,Човека е гаврътнал малко повечко и не е видял НИКНЕЙМА.
    Нищо не е вечно,дори благодарността.
    "Ренар"

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Споделете, кога и как поставяте основи за градеж? По време на цъфтежа на джанката или малко по-късно? Кога я поставяте до последната пита с пило и кога - между пилото? Кога поставяте строителната рамка - едновременно с първата основа за градеж или преди това?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ами аз лично правя проби. Преди няколко дена сложих една основа за градеж и днес я проверих - беше изградена частично с височина само 2-3 милиметра и само на 10-15% от площта, но с кафяв восък. Това означава, че не са генерирали нов восък, а са използвали съществуващ стар восък от другите пити. Имаше съвсем малко забелено в единия край, което е едно нищо. Ако имаше интензивен градеж, за толкова време питата трябваше вече да е изградена на 100% с бял восък.

Има и още нещо - в единия край имаше на 100% изградени около 20-30 търтееви килийки с кафяв восък. Това го интерпретирам като недостиг на търтеи и търтееви килийки в плодника и силно желание на пчелите да увеличат бройката им.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    На мен днешния преглед ми показа,че съм закъснял с магазините,въпреки,че няма рапица....И за пореден път си доказах(на мен),че майките изведени през втората половина на лятото(не участвала във паша) са за предпочитане;Съревновавах две майки,коя по напред ще изпадне в роево.Кошерите еднакви-двукорпусен 8ДБ.Зазимяване;пчели,количе ство мед еднакво,третиране също.Зимно-пролетно подхранване също по равно.Строителни рамки и рамки с ВО(по 2),също....Днес отварям-на късната майка ВО осеменени,а на пролетната...хоп роево състояние изградени,но не осеменени.А до акацията има-няма 3 седмици.Едни хубави едри маточници,как да ги подмине човек.....

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •