Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 84

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от RDV_83 Виж публикацията
    За съжаление снимката не е моя, открих я в интернет от руски сайт.Първоначалната ми идея бе да обсъдим възможно ли е да изработим такъв инструмент, другото е лесно.Според мен такъв инструмент се прави чрез отливка с последваща механична обработка, което ще оскъпи доста крайния продукт.Ако някой има идея как да изработим накатяващия инструмент то нека я сподели, ако пък има видео или снимки то би било още по-добре.
    Поздрави!
    Да , снимката е от руския форум ,, pchelovod.info,, .Там преди няколко години , така наречената Нина Ивановна се опита да го пробута , но номера не мина.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Чудя се за гладката лента това ще свърши ли работа -
    http://armstrongshop.com/product/342...rna-glina.html
    или по-скоро това-
    http://www.kadifecraft.com/product/7...ato-atlas.html -пише от 0,3 до 2,5мм.
    Въпроса е дали ще му стигне здравината да валира восък,че глината е по-мека.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Не знам приятелю .
    И на мен , ми минаваше през ума тази идея , но не съм пробвал.
    Все пак , температурата на восъчните слитъци е около 40 градуса.
    Може и да стане.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от сашо 38 Виж публикацията
    Чудя се за гладката лента това ще свърши ли работа -
    http://armstrongshop.com/product/342...rna-glina.html
    или по-скоро това-
    http://www.kadifecraft.com/product/7...ato-atlas.html -пише от 0,3 до 2,5мм.
    Въпроса е дали ще му стигне здравината да валира восък,че глината е по-мека.
    Сам да си отговоря.Максималната ширина на валовете на паста машините е 17,5 см.Което не върши работа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Тези , клипчета съм ги гледал .
    Валяците на китайците са от алуминий.

Потребител
    Регистриран
    20.09.2011
    Моите валци дойдоха.Нашите пощи и митници са под всякаква критика.Пощенската служителка не знае да пише.Ще снимам документа който ми дадоха за получаване на пратката.Добре че човека е опаковал пратката идеално.Фазера чак потрощили.Разковали и не затворили изобщо.Питат само за пари и това е.Една стотинка не съм дал на митницата.В пощата ми взеха 6 лв.Питам служителката за какво е тази такса а тя казва "Така ми казват така правя."Явно за транспорт от София до Силистра.Мисля че това също е платил изпращача.Не ми се занимаваше повече.Павел е много точен но предлагам да не обсъждаме открито във форума подробности около пратката .

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от gorgi Виж публикацията
    Моите валци дойдоха.Нашите пощи и митници са под всякаква критика.Пощенската служителка не знае да пише.Ще снимам документа който ми дадоха за получаване на пратката.Добре че човека е опаковал пратката идеално.Фазера чак потрощили.Разковали и не затворили изобщо.Питат само за пари и това е.Една стотинка не съм дал на митницата.В пощата ми взеха 6 лв.Питам служителката за какво е тази такса а тя казва "Така ми казват така правя."Явно за транспорт от София до Силистра.Мисля че това също е платил изпращача.Не ми се занимаваше повече.Павел е много точен но предлагам да не обсъждаме открито във форума подробности около пратката .
    Важното е,че са тук.Честито и от мен и очакваме снимки на гладките валове и готовата продукция!Ей,да не подбиеш пазарната икономика сега,позадръж малко

Потребител
    Регистриран
    11.04.2015
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Здравейте,
    благодарение на любезното съдействие на сашо 38 се свързах с Павел и си закупих валове и аз, 6 лева такса на пощенското гише и разкован капак и всичко ровено ,все едно нямат ренген да погладнат вътре без да отварят,много сме далеч от Европа,за съжаление.
    Не съм ги пробвал ,но явно при сегашната цена на основите и дефицит от 6000 пити за новия пчелин май ще започна и аз с експерериментите по рано от предвиденото време.
    Да се похваля купих си автоклав 300 литра на цена 300 лева , стар казан от някогашните столове за обществено хранене и в казармите ги имаше , от неръждаема стомата е с водна риза ,сложих му и термореголатор.
    Успех на всички в начинанията и експериментите .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •