Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 37 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 363
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Дамяне , с тия добавки да не ги направим много здрави , да тръгнат да бият бабите на пазара и да ни носят направо буркани с мед

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Дамяне , с тия добавки да не ги направим много здрави , да тръгнат да бият бабите на пазара и да ни носят направо буркани с мед
    Ще ти кажа като се видим, че не е за публично - много завистливи хора на този свят.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Я да се вземете в ръце .Тука е форум ,а не чат.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Какви детски ,какво чудо. Ако подействат бабините ти зъби на ръце ще те нося.

Обаче се замислих защо тази билка като има такъв ефект се нарича бабини зъби ?!
    Едва ли е само заради бодливите плодове

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Обаче се замислих защо тази билка като има такъв ефект се нарича бабини зъби ?!
    Едва ли е само заради бодливите плодове
    Мислих , мислих -най-вероятно защото бабата го е отнесла и е била най-на далавера от това научно откритие.

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Аз на моите пчели им правих чайче, което ползвах вместо вода за забъркването на захарен сироп 1:1
    В чая имаше -

Буквално му се нахвърлиха веднага щом го сипах в хранилките. Аз също го пробвах, трябва да го пусна в серийна продажба. Страхотно е на вкус - аромати на билки, миризма на цитруси, витамини, пробиотици ... :D

EDIT: В списъка на съставките пропуснах Бабините зъби, от тях също сложих

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    С маслото на лимонената трева трябва да се внимава, защото може да предизвика кражба. Не казвам че не трябва да се ползва, напротив, ползвайте го, но в подходящото време.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Почти всички растения имат естествени хербициди и пестициди в тях. Някои повече от други, но и репелент се съдържа в голяма част от растенията. Ароматите на почти всички растения са репелент, а на много малка част от тях служат за привличане на насекоми.
    Това което е полезно за човек, може да е много вредно за пчелата. Според мен трябва да познавате съставките на билките много добре, преди да ги използвате. Това, че са билки далеч не означава, че не може да натровите пчелите с тях.
    Количествата от всеки витамин трябва да се знаят и да не се дава повече от нужното.
    Ако хранилките започнат да развиват плесен, то нещо не е наред. И ако не знаете каква е тази плесен, то по-добре да изхвърлите хланилката(съдържанието). Друго много важно е че някой вещества имат една киселинност в началото и друга като седят в хранилката няколко часа. С минералите става още по-сложно и приложението им е направо отделна наука.
    Ако имате варовито пило не се използва Витамин B, а само витамин C и лимонена киселина, а сиропа трябва да е с pH 4-4.5 максисум. В комбинираните таблетки понякога има селен и манган - това не трябва да се дава!
    Абе...не че ветеринарите ги знаят тези неща, но понякога може да се намери някой читав.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    За пореден път ще "натрапя" търтиевото млечице,което всеки може да си го добива сам абсолютно безплатно-получава се 3 в 1.
    -добиване на протеин.
    -борба против вароа.
    -добив на восък.
    За сега го използвам само в активния сезон.Страх ме е да го добавя към тестото защото-питката се поема бавно,а става въпрос за млечен продукт.Страх ме е от вкисване.Затова го използвам само през активния сезон със сироп.
    Не мисля,че пчелите през зимата се нуждаят от добавяне на протеини и белтъчини,а предимно от въглехидрати-топлина.При консумацията на захар се отделя повече топлина отколкото при консумацията само на мед.
    А в меденозахарното тесто добавям само йод по 10-12капки за кг.Не съм сигурен как и дали йода действа.Слагам го заради това,че йода участва в нозестата.Йод слагам и във поилката на пролет когато тръгне бурно развитие.
    Ето как изглежда търтиевото млечице с мед 1/1.Това е от един далак= на една магазинна рамка.Акари имаше в 2/3 от пилото.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение1412.jpg‎   Изображение1413.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Много добре, но как стои въпроса с предаването на вируси и гнилец чрез млечицето. Аз реших да го играя на сигурно и реших дори прашец да не им давам, макар че изкушението е голямо особено в такова време.
    Винаги може по-добре.

Страница 24 от 37 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •