Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 175

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Значи всеки си прави каквото иска, като у нас, само с тази разлика, че ветеринарите им не спят.
    В това объркано законодателство дори и с 4 да гледат ветеринарите пак няма оправия. То маи основния проблем в нашата държава идва от МАТЕРИАЛА
    Ще дам 2 примера като ветеринарен лекар.
    - В пчелин с 80бр. пчелни семейства откривам американски гнилец, пчеларя много съвестен човечец съгласен на всичко което му кажа. Проби положителни 7бр -изгорени. До есента когато трябваше да се видят резултатите при нелеп инцидент пчеларя почина. Като отидох да видя какво става с пчелина. изненада него го няма. Съпругата на пчеларя ми обясни че е продала пчелните семейства и най интересното е. - По нейните описания СЕМЕЙСТВАТА СА ЗАКУПЕНИ ОТ МАЙКОПРОИЗВОДИТЕЛ.
    - В пчелин с 90бр. пчелни семейства откривам американски гнилец- но при преглед по молба на стопанина, че искал да кандидатства по програма, не при редовен профилактичен преглед.(в този период нямаме договори с държавата и с две думи съм никой.) От 4бр проверени семейства според мен 3 бяха болни от А.Г. Стана ми гадно и бързах да си тръгна, по пътя си мисля защо влезнах в пчелина та тя самата кола на пчеларя вони на кисело.. И резултатът е. Ако пчеларя Х не подпише договор с ветеринарен лекар по чл.137а от ЗВД никой няма право да му проверява пчелина.
    До този пчелин има др. на мой познат с 200кошера по програма. Колкото и да иска господина ветеринар е безсилен да помогне при тъпото ни ЗАКОНОДАТЕЛСТВО
    Този пост е редактиран от dankov64; 08.04.2015 в 22:53.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •