Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
Тънкостите са няколко, основните са водното охлаждане, бързото затваряне на капака след изливане на восъка, температурата на восъка, натиска на капака, продължителността на натискане и най-вече усета на пчеларя и многото опити, които всеки трябва да направи , за да усети тънкостите. Температурата в помещението също е важна, последните ги правих при 0 градуса, ставаха много хубави, но щом отворя капака и ги барне студа, се самонапукваха.
Моето мнение, е че това е една глезотия за хора, които имат повече свободно време и по-малко кошери.
Да ти споделя нещо,до което не съм стигнал-Павел Стадников два пъти ми пише да използвам само дъждовна,снежна или дестилирана вода в отделителя.В тази от чешмата има соли,които взаимодействат с восъка,включително и променят цвета му.