Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 164

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    21.10.2013
    Здравейте пчелари. Време е да се включа в дискусията. Като за начало имам едно предложение- нека си помагаме кой с каквото може, без злобарски коментари, споделяме опита си и всеки решава дали да опита или НЕ.
    По въпроса с майките аз практикувам по следния начин.
    1. Ако кошера е "добър"- отрязвам крило и заден крак на майката, (не може майката да изведе рой)
    2. Ако кошера не ми харесва- отнемам майката и придавам пило от друг кошер, като следя маточника да е заложен на тази пита.
    Всичко останало е въпрос на характер на сътветното семейство.
    Най подходящото време за смяна, "самосмяна", на майки / аз тогава го правя/ е след акациевата паша преди липата.

Успех на всички.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от mirchev Виж публикацията
    Здравейте пчелари. Време е да се включа в дискусията. Като за начало имам едно предложение- нека си помагаме кой с каквото може, без злобарски коментари, споделяме опита си и всеки решава дали да опита или НЕ.
    По въпроса с майките аз практикувам по следния начин.
    1. Ако кошера е "добър"- отрязвам крило и заден крак на майката, (не може майката да изведе рой)
    2. Ако кошера не ми харесва- отнемам майката и придавам пило от друг кошер, като следя маточника да е заложен на тази пита.
    Всичко останало е въпрос на характер на сътветното семейство.
    Най подходящото време за смяна, "самосмяна", на майки / аз тогава го правя/ е след акациевата паша преди липата.

Успех на всички.
    Първо ДОБРЕ ДОШЪЛ.

Няма злобарски коментари - ние тук така си говорим. Тези неща които написа са стандартни. Дай нещо по - нестандартно, че да те почнем.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •