Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 36 от 50 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 351 до 360 от общо 494
    Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Ясно,схванах логикатамерси

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Честит празник на всички пчелари!

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Защо 2-3 най слабите ми семейства не взимат сиропа.1:1 вода-захар.ДБ система ,пчели на около 3 междурамия,пило около 2 длани в кошер.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Обикновенно това е симптом на тежка инфестация с Нозема, но биха могли да бъдат и още 10 други външни причини (примерно слабо семейство + студено време = невъзможност за достигане до хранилката)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Сложи им малко мед в сиропа и може да ги привлече , имах две дето по-слабо вземаха , но когато им замириса на мед и го дръпнаха .

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Обикновенно това е симптом на тежка инфестация с Нозема, но биха могли да бъдат и още 10 други външни причини (примерно слабо семейство + студено време = невъзможност за достигане до хранилката)
    Това е второто ми третиране с Нозевит+ в сиропа.Първото ми беше пак в сироп ама чрез напръскване на пчелите и рамките ,но това второто е в хранилката със сиропа ама за сега резултата е както споменах НЕ взимане на сиропа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Защо 2-3 най слабите ми семейства не взимат сиропа.1:1 вода-захар.ДБ система ,пчели на около 3 междурамия,пило около 2 длани в кошер.
    И при мене е същото, но помисли малко като са малко пчелите кое по напред да свършат, да хранят личинките ли, да топлят пилото ли, или да пренасят и преработват сиропа?

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    И при мене е същото, но помисли малко като са малко пчелите кое по напред да свършат, да хранят личинките ли, да топлят пилото ли, или да пренасят и преработват сиропа?
    Възможно да е така,но как да им помага ми в развитието тогава като не взимат сиропа

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    С храна едва ли ще им помогнеш, повече имат нужда от работна ръка

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Според мен най добрата помощ е затопляне и храна за такива слаби семейства.Или след 20 април през някой хубав ден пита със запечатано пило, както е с пчелите на нея от друго семейство да се предаде на слабото.Ще пробвам и така да видим кво ще стане.

Страница 36 от 50 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •