Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
Писах дълъг пост ,но нещо се спече и не можах да го пусна.Та накратко.Станаха четири случая на майки ,снасящи само търтеи.Семействата им са силни ,което показва добро снасяне есента.Напомням ,че използвах О.К.През годините съм имал търтовъчни семейства ,но никога майки-търтовки.За майките без зъби стана въпрос.Тези май на гинеколог е трябвало да ги водя.Какво ви е мнението.
Миналата година през пролетта имах една такава, която сееше само търтиево пило макар, че както казваш ти семейството бе силно. Майката не я бях произвел, а бе от самосмяна. По вида и бе поне на две години. Отдадох го на това, че вероятно търтейте които са я оплодили са били на "лява резба", та не са си свършили работата. :D Абе най-вероятно е свършила семенната течност, та е минала само на неоплодени. Е, ...отлетя към райските полета. Отново през миналата пролет имах и едногодишна произведена от мен майка, която през есента осеменяваше съвсем нормално, а през пролетта не. Това не го отдавам на ОК, защото тогава не ползвах такава. През тази есен третирах с ОК за първи път и освен две от шест септемврийски отводки други загуби нямам.