Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Цеко, само с подхранване едва ли ще стане, трябва и топлинка! Като гледам как се движат температурите и особено нощните.... нали се сещаш какво се случва със снесените яйца, пък и ларви с тези застудявания. Миналата година на 02.04. съм ротирал корпусите, а това го правя на мин. 6 рамки с пило, в сравнение със сегашните средно 4, това ще го направя след седмица-две.
    Така е и при мен, има напредък но е рано за ротация. Вече са на 4 рамки с пило след застудяването ще махам лентите и ще разпечатам и завъртам рамките на 180 градуса и към края на април ротация.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 04.04.2015 в 21:25.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Днеска пак отварях част от кошерите (само ги погледнах от горе) от 10 само 2 ми харесаха . Май рапицата ще я пропуснем или ще я ползвам само като стимулатор. Миналата седмица при прехвърлянето на част от кошерите съм успял да осакатим една майка и сега става само за временна играчка на детето
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	004.jpg
Прегледи:      248
Размер:	44.2 KB
ID:	3942

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А при мен е време за изрязване на първите далаци.Имам и за ротация,за разширяване.Дано даде време през седмицата....

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    И при мен след вчерашния преглед са по на 4р с пило ,завъртях на 180гр през една пуснах им и по една рамка за градеж.Само майките на Скутелатор са със по 8р пило плътно от край до край по рамката .Де да бяха всичките ми майки от на Скутелатора
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    И при мен след вчерашния преглед са по на 4р с пило ,завъртях на 180гр през една пуснах им и по една рамка за градеж.Само майките на Скутелатор са със по 8р пило плътно от край до край по рамката .Де да бяха всичките ми майки от на Скутелатора
    При мен и неговите майки са по на 4 рамки с пило от край до край както останалите. Зимата имха много хубави кълба и очаквах да са по добре от останалите.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Имай малко вяра Не са италианки, че да очакваш тяхната логика на поведение.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията

При мен трябваше да ги ротирам още миналата седмица.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Имах в предвид, че понеже са повече пчелите очаквах повече пило, но всички са започнали късно с пилото (спряха януари и започнаха март). Имам вяра, като знам миналата година с какво темпо снасяха.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    И господ да вкараш няма да можеш да ги накараш да се развиват ако няма такива условия .Колега майки италианки няма в България една струва 200 Е а всички мелези се продават за 20.25 Е свободно на техния пазар.Но Българската е по добра ?????? Но свещарки са по добри от копешките !!!!!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Постепенно набират скорост въпреки че на нас ни се иска да е възможно най бързата . Днеска пак сипвах сироп и ми направи впечатление че почти всички са почнали да го свалят за разлика от предния път, което ме навежда на мисълта че нещата постепенно почват да си идват на мястото.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •