Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 57

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    28.03.2015
    Ще си правя слънчева восъкотопилка, размерите ще ги нацеля, но се чудя дали да сложа рамка с мрежа, върху която да се слагат рамките или направо да ги слагам върху ламарината. Не ми е ясно как се стича само восъка, а останалото остава на ламарината. Кажете как ще бъде по добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Валтер, аз слагам една летвичка в тавичката, там където се стеснява. Восъкът се стича под нея, а боклуците остават в тавата. На последната снимка летвичката я няма, защото рамката върши тази работа.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    .... На последната снимка летвичката я няма, защото рамката върши тази работа.
    Хофмановия уширител я повдига доста и рамката не спира нищо.Та си слагай летвичката по-добре.Иначе слабия наклон задържа чернилката,но дребните частици ги увлича и падат във восъка.Забележи на снимката,как има дребни черни частици докрая,най-дребните определено са паднали във восъка. Някъде,някой колега беше снимал восъкотопилка със зигзагообразно разположени летвички,което си е добра идея.Аз му откраднах патента,ама нямам снимки под ръка...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •