Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 175

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    03.01.2013
    Bulgaristan .....

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Да знаят, да знаят - колко да знаят...? Може би изобщо не осъзнават вредите, които нанасят. Вменяваш им висока степен на интелигентност и организираност, което за мен е пресилено.
    Колега ,вземам повод от твоите думи.Напълно са знаели какво става.Тази промяна на закона ,за ползването на антибиотици затова е направена.Страшно лоби , жална ни майка.Щом се рекетират за по 30 000 лв. , по Х майкопроизводители = дебела работа.Има доста на клона и ние само можем да се молим да оцелеем.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колега ,вземам повод от твоите думи.Напълно са знаели какво става.Тази промяна на закона ,за ползването на антибиотици затова е направена.Страшно лоби , жална ни майка.Щом се рекетират за по 30 000 лв. , по Х майкопроизводители = дебела работа.Има доста на клона и ние само можем да се молим да оцелеем.
    Не бъде толкова сигурен , виж подписа ми.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Не бъде толкова сигурен , виж подписа ми.
    Дамянов ,не ми се сърди но аз вече не вярвам на това.Това не пречи , младите хора да опитат да променят поне България.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Трагедия, просто нямам думи. Каквото и да кажа (напиша), ще бъде прекалено слабо за това което мисля за тези сребролюбци. За мен КБП в лицето на председателя трябва да направи нещо. Какво те ще решат. След като имаме доклада на д-р Вълчовски би могло да се пита официално в МЗХ какво отношение са взели. Не знам дали е внесен в министерството официално с входящ номер. От тук ака е с вх.№, ще може да се проследи кой какво е казал (направил), ако е без № то тогава да го внесем отново. Това безнаказано заразяване на нищо неподозиращите пчелари, които лоялно заплащат за "КАЧЕСТВЕНИТЕ" майки не може да продължава повече.

Поздрави, Г. Георгиев

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    И такааа ..........
    Част от майкопроизводителите имат по пчелините си НОЗЕМА ЦЕРАНЕ, както и 2-3 много опасни вируси, но всичко това СЕ ПАЗИ В ТАЙНА. Нещо повече - тези майкопроизводители се знаят помежду си кои са, но вместо да се оттеглят от бизнеса докато се излекуват, те УМИШЛЕНО ПРОДАВАТ ЗАРАЗЕНИ МАЙКИ И ОТВОДКИ. Това си е направо ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - да знаеш че си болен и въпреки това УМИШЛЕНО ДА ЗАРАЗЯВАШ СВОИТЕ КЛИЕНТИ. И на тези клиенти им се заразяват целите пчелини и след това те имат 30, 50 или дори 100% СМЪРТНОСТ !!! И тези клиенти фалират и си провалят бизнеса, семейството и целия живот. Някои от тези клиенти дори се самоубиват (знаете за случая). И сега вече имаме доказателства, че всичко това се прави УМИШЛЕНО от майкопроизводители с болна психика и престъпни помисли!!! Чак не мога да повярвам що за изроди могат да го направят това ...........

....
    Ами всичо това е пряка последица от чл. 18 в пчеларкия закон. Аз защо толкова се опитвам да го набивам в главите на пчеларите ( безуспешно) че трябва нещата да се случват по друг начин. Липсата на ветеринарен контрол ( или по-скоро пълния му хаос) е изгоден и за от двете страни на бариерата - и лицензираните горе-долу правят каквото си искат, а пък нелицензираните - те пък съвсем. И точно по тази причина към момента няма кой да се вслушва. То в цялата "държава" е хаос, даже имам чуството че на българина докато не му е мръсно, разхвърляно и мърляво като във кочина, сякаш не му е уютно мама му стара.

Липсата на ветеринарен контрол (става въпрос за контрол върху търговията, не за пчелари проверители!) не е болка за умиране, но както неведнъж съм казвал, по този начин епизоотичните заболявания са по-чести (като цикличност) и със по-голяма сила. Което пък от своя страна като цяло превръща отглеждането на пчели по-малко печелившо.

ето едно друго иследване за патогенния товар на пчелите на голяма част от страните от ЕС, включително и България
    http://www.ibra.org.uk/articles/The-...-and-pathogens
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    ето едно друго иследване за патогенния товар на пчелите на голяма част от страните от ЕС, включително и България
    http://www.ibra.org.uk/articles/The-...-and-pathogens
    Хахахх това не го бял видял
    Че то си пише къде са правили изследвания и са излезли положителни: Виница, Димовци и Пловдив. Хората са се видели в чудо сигурно . Ако не друго, то може да станем опитно поле за лекарства, имаме си паразити, имаме си вируси, имаме си нозема...
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Длъжен съм да поясня относно профилактичните прегледи извършвани от ветеринарните лекари.
    Да не си помисли някой, че ги защитавам или пък че са много загрижени за пчеларството,трябва да е ясно на всички пчелари че при това законодателство не трябва да очакват нищо повече от ветеринарните лекари освен попълване на документи и поставяне на подписи. За толкова пари толкова работа, все пак те са търговски дружества и не магат да си позволят да работят на загуба. Друг е въпроса че и повече пари да се заделят за това мероприятие няма да има ефект от него. Това е дълга тема и за др.място.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Явно някой има интерес да няма ветеринатен контрол над търговията с пчели. От това печелят всички, ....и никой. Нелегална търговия и сега има и всичко което е нужно е просто да се узакони и да се направи така, че да не може да се търгува БЕЗ свитетелство за здравословно състояние.Толкова е просто.
    Само че господата явно ги интересува повече да се продават "чисти" (не расови) пчели, отколкото дали са здрави. На практика целия сектор представлява една огромна развъдна програма за селектиране на устойчиви на болести пчели (т.е. каквото оцелее), за която си плащат всички пчелари.

Но кой съм аз за да критикувам, след като българския пчелар сам си е изковал бъдещето и сам си е избрал това положение.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Имах шанса да се запозная с проф. Вълчовски в Добрич, както и да си поговоря с него на тема какви заболявания по пчелите има в България. И научих нещо, което ме шокира. Да, в България има заболявания по пчелите и той е правил над 1000 изследвания на образци от различни региони. Основното количество проби му е предоставяно от Майкоразвъдната организация на доц. Пламен Петров. В момента в който са започнали да излизат положителните проби за Нозема Церане и за още 2-3 опасни вируса, доцента от Пловдив се е скарал с Проф. Вълчовски. Доцента е искал всичко да се пази в тайна, а професора не е бил съгласен. Накратко - случая се е потулил от доц. Пламен Петров и той е престанал да изпраща проби на проф. Вълчовски.

И такааа ..........
    Част от майкопроизводителите имат по пчелините си НОЗЕМА ЦЕРАНЕ, както и 2-3 много опасни вируси, но всичко това СЕ ПАЗИ В ТАЙНА. Нещо повече - тези майкопроизводители се знаят помежду си кои са, но вместо да се оттеглят от бизнеса докато се излекуват, те УМИШЛЕНО ПРОДАВАТ ЗАРАЗЕНИ МАЙКИ И ОТВОДКИ. Това си е направо ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - да знаеш че си болен и въпреки това УМИШЛЕНО ДА ЗАРАЗЯВАШ СВОИТЕ КЛИЕНТИ. И на тези клиенти им се заразяват целите пчелини и след това те имат 30, 50 или дори 100% СМЪРТНОСТ !!! И тези клиенти фалират и си провалят бизнеса, семейството и целия живот. Някои от тези клиенти дори се самоубиват (знаете за случая). И сега вече имаме доказателства, че всичко това се прави УМИШЛЕНО от майкопроизводители с болна психика и престъпни помисли!!! Чак не мога да повярвам що за изроди могат да го направят това ...........

Историята има и продължение, което е още по-шокиращо .......

Първо доц. Пламен Петров СПИРА ДА ДАВА ОБРАЗЦИ за изследване и така ПОТУЛВА СЛУЧАЯ !!! Болестите, които най-вероятно той ги е натресъл на майкопроизводителите, ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ !!! След като вижда това, проф. Вълчовски написва един доклад за случая и го внася в МЗХ - Дирекция "Животновъдство". Нормалната реакция на министерството трябваше да е да спази законите, а в тях пише че трябва да се отнеме лиценза на заразените майкопроизводители. Някой от вас да е чул за отнет лиценз на някого? Не е чул и няма да чуе, защото МЗХ също ПОТУЛВА СЛУЧАЯ !!! И към днешна дата доц. Пламен Петров и болните му майкопроизводители (не ги знам кои са и колко са) продължават да си имат лиценз и ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЗАРАЗЯВАТ все повече и повече пчелини в България .........

Ха-ха ...... миналото лято дори си разрешиха в закона да използват антибиотици (те сами си пишат законите), като с това си дадоха право да влошат и без това вече тежкото положение в страната. С тези антибиотици само подтискат развитието на заразите и предизвикват резистентност към болестотворните агенти, като ги правят още по-здрави и още по-устойчиви. И после техните майки и отводки отиват при простосмъртните пчелари, които нямат право да използват антибиотици, и болестите пламват с пълна сила. И това е така поне от 3-4 години .....
    Здравейте не обичам да пиша, защото нямам време .Как ще излекуваме кошерите? Евентуално с моя псевдоним. Проф. Гургулова прави същите изследвания, събира пчели от цялата страна. Поздрави МУХОЗОЛ пръв приятел на пчеларя.

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •