За да е максимално точно и ясно и за да се премахне всякакво съмнение-
На колко кашона основите бяха с различен цвят?
По кашоните има ли следи че са били препакетирани? - накъсвания по покритието на картона, втори чифт скоч....
Преди години аз също съм попадал на кашон, на който основите след средата бяха от друга партида.
Да се изясним - в КАКВО ВСЪЩНОСТ го обвиняваме човека? - че е започнал гаражно производство на основи или е намерил търговец на евтини второ качество основи, след това си е купил основи от Горна Оряховица (с кашоните) извадил е повечето хубави и на тяхно място е сложил кафяви, след което отново е опаковал кашона. Или пък че направо си е купил ПРАЗНИ НЕУПОТРЕБЯВАНИ кашони на Горна Оряховица и в домашни условия ги прави да приличат все едно така са излезнали от производителя (фалшификация)
По какво съдиш, че едните основи в кашона НЕ СА направени от същата машина за основи? Някои валци имат гравирани надписи по тях и всяка основа излиза със щампован надпис. Има ли разлика в размера, начина на производство( изтегляне или отливане), вида на килийките, дебелината на основите или нещо друго, по което да може да се каже - тези двете основи са правени на различни машини. ДА, всяка машина си прави УНИКАЛНИ за нея си основи ( като пръстови отпечати). При едни разликите се виждат и с просто око, при други - не.
Според мен, гадната ситуация, в която си попаднал може да я погледнеш и от добрата й страна - поне основите са от восък, защото може да се случи така, че тази година да ги правят от парафин.