Цитат Първоначално публикувано от Севдалин72 Виж публикацията
Здравейте колеги.Искам да предупредя всички колеги, които си купуват восъчните основи срещу заплащане да внимават когато купуват чрез пратка.Навъдил се един нещастник от гр.Бургас, красимир ников 0886682796, който пробутва някакви кафяви основи, като отгоре на кашона слага читави пити на Горна Оряховица, кашона също е на Горна Оряховица, запечатан и като цяло не буди съмнение.Аз се изгорих, но моля някой ако има някакви координати на този боклук да ми прати адрес, пък от там нататък аз си знам.Често пътувам до Бургас, та ще го посетя с желание. В olx се е писал че е от Гълъбово и отговаря на 0898664267.
За да е максимално точно и ясно и за да се премахне всякакво съмнение-
На колко кашона основите бяха с различен цвят?
По кашоните има ли следи че са били препакетирани? - накъсвания по покритието на картона, втори чифт скоч....

Преди години аз също съм попадал на кашон, на който основите след средата бяха от друга партида.

Да се изясним - в КАКВО ВСЪЩНОСТ го обвиняваме човека? - че е започнал гаражно производство на основи или е намерил търговец на евтини второ качество основи, след това си е купил основи от Горна Оряховица (с кашоните) извадил е повечето хубави и на тяхно място е сложил кафяви, след което отново е опаковал кашона. Или пък че направо си е купил ПРАЗНИ НЕУПОТРЕБЯВАНИ кашони на Горна Оряховица и в домашни условия ги прави да приличат все едно така са излезнали от производителя (фалшификация)

По какво съдиш, че едните основи в кашона НЕ СА направени от същата машина за основи? Някои валци имат гравирани надписи по тях и всяка основа излиза със щампован надпис. Има ли разлика в размера, начина на производство( изтегляне или отливане), вида на килийките, дебелината на основите или нещо друго, по което да може да се каже - тези двете основи са правени на различни машини. ДА, всяка машина си прави УНИКАЛНИ за нея си основи ( като пръстови отпечати). При едни разликите се виждат и с просто око, при други - не.

Според мен, гадната ситуация, в която си попаднал може да я погледнеш и от добрата й страна - поне основите са от восък, защото може да се случи така, че тази година да ги правят от парафин.