Моя пчелин е с лек наклон и няма локви, но въпреки това се усеща че земята е много подгизнала и вече не може да поема водата. Как ще ги изкарвам на паша след време не знам, явно трябва да има дежурен влекач (трактор).
Моя пчелин е с лек наклон и няма локви, но въпреки това се усеща че земята е много подгизнала и вече не може да поема водата. Как ще ги изкарвам на паша след време не знам, явно трябва да има дежурен влекач (трактор).
Рости ,вижда се ,че имаш всеотдайна подкрепа.Благородна завист от моя страна.Остави бетона ами виж дали водата не е минерална.
![]()
Това ми е най-болния въпрос. На другия пчелин където са повечето семейства имам 230 метра черен път по който изродите които изсичат горите са минали с камионите с дървата и ми направиха коловози над 70 см дълбоки. Миналата седмица докарвах материал виках багер да пооправя нещата обаче почти нищо не постигнах. Багера потъва три пъти и се вади с кофата. Абе УЖАС. Днес прекарах 200 литра сироп ПЕША в специално закупени за целта кофи с плътно затварящи се капаци. За излизане на този етап въобще не може да се говори дори и огромен трактор да ме чака.
Съпругата ми работи на равно с мен и е в огромна помощ. Снимката е на нейния пчелин.![]()
Рости, що не подадеш една жалба в горското заради разбития път? По принцип, доколкото знам, ако някой (арендатор или друг) разруши път, чрез земеделска или друга дейност, е длъжен да го възстанови за собствена сметка. Така съм чувал, не съм сигурен. Но една жалба все пак си е нещо.
И на мен ми писна от гадното време! Почвам да се чудя дали от "фокуса" кошери да не премина на капани за рояци...
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
То по добре ориз да засадиш , не ти завиждам и при мен положението е същото . дори аз съм в средата на разорана нива даже и с ботуши не стигаш просто те остават в калта . Арендаторите не ги интересува нищо орат всичко важна е само субсидиата
.На мен ми изораха пътя
Четох мнението на Р.Матеев , че годината щяла да бъде добра, но като гледам снимката по-горе и прогнозите, мнооогоооо се съмнявам. Аз продължавам да храня с питки, следващите ще са със заместител на прашец.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Защо не носиш сиропа в бутилки от минерална вода? Аз след като го забъркам в бидона го наливам в такива бутилки и на една тапа съм направил приспособление с маркуч и като свърши бутилката само сменявам тапите, но се получава вакум и малко трудно тече сиропа, та май пак ще се връщам на пластмасовите лейки.
Жалба подадох. Веднага ми обърнаха внимание и извикаха зам. директора. На момента се зае със случая, НО се оказа, че са секли частни гори, а пътят който са разрушили е общински и в този момент в този район са секли няколко фирми и ала бала и на края едно голямо НИЩО. Явно жалбата е стигнала и до директора и извършиха и проверка на място и ме завариха на пчелина. Поговорихме на дълго но НИЩОТО си остана НИЩО.
Сиропа нося в кофи защото се редят по добре в колата (квадратни са), могат и на два и на три реда, пък и тубите са ми кът и си ги пазя за чиста вода като изляза с караваната.
Кошерите са повдигнати на втори палет и ако няма скъсване на язовири и други такива няма да се наводнят, но не може да се работи. Отвратително е .
Прилича ми на голяма врътка това "нищо". Няма "ала-бала", питай ги кой е е отговорен за този път, ако те не са. КОЙ? и Ще видиш, че персоналната отговорност, за разлика от колективната (горите на един, пътя на друг, па фирмите много...) върши работа. Питай директора: ако утре сложа една бариера и не допускам никой, кой ще ме глоби? Този същия трябва да си свърши работата и да намери виновника. Ако той не може, винаги има някой над него който може. Само че ако този "отгоре" поеме, тогава този отдолу е некадърен и е за смяна.
Не ми се сърди, ама много съм напушен на тема колективна безотговорност. И да ти кажа, с "Поговорихме на дълго но НИЩОТО си остана НИЩО", яко са те пуснали по пързалката. Директора се е обадил на виновника, оня му е казал "айде по Гергьовден да изядем едно агне", а директора "Убу ще оправя нещата ама внимавайте. Ще се чуем за агнето...", на тебе дълъг разговор, колко много са им вързани ръцете, как ония правят каквото си искат, щото имат връзки в министерството.... А реално просто от теб нямат далавера.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))