При мен от акацията кошер №1 за който писах че е много зъл ми напълни 2 магазина плътно запечатани.Днес го подпуших яко и проверих състоянието на 2 - та магазина, напълнени са до дупка и от липата.Това прави около 60 кг от двете паши.От него отводка не съм правил.От останалите извадих от акацията по приблизително 2 магазина, по средата на акацията се принудих да правя отводки и от всеки взех по една медова и 4 пити с пчели и пило, така им прекратих роевото настроение което открих в ранна фаза , просто се забавих с поставянето на втория магазин.Сега от липата са напълнили единия магазин и отчасти втория.Отводките който направих по средата на акациевата паша 7 бр. днес им сложих да градят 10-тата рамка.Имат разновъзрастно пила на 4-5 рамки.Сами си произведоха майки от роеви маточници и се развиха чудесно, разбира се с редовно подхранване.От тази година и миналата аз съм много доволен.Средно от сем. ще извадя по 45 кг. мед. а от гадовете 60.Плодниците също са добре запасени.Ако през акациевата паша не бяха заложили роево настроение и не ги отслабих толкова щеше да напълнат и от липата 2 магазина.Просто грешката за роевото настроение си е моя извадих си необходимите поуки.Просто всичко трябва да се направи навреме.

Цитат