Ребята , давайте жить дружно ! Казано по нашенски - момчета , не се занимавайте с глупости![]()
Ребята , давайте жить дружно ! Казано по нашенски - момчета , не се занимавайте с глупости![]()
Ако питането на колегата е още актуално, ще кажа, че аз постъпвам, точно както е описал Боби Александров, стъпка по стъпка.
Да благодаря на Iris, Боби Александров, Nic 59 както и на останалите, които ми дадоха конкретни насоки. Yuri, именно това направих понеже ми звучеше логично. Ако го знаех преди 2 месеца, сега щях да съм готов с пълното преместване и дори да съм готов за слънчогледа. Но, всичко е в реда на нещата щом се случват от ръцете на неопитен пчелар.
И хора, не се сърдя. Явно не трябва да обръщам внимание на несъвършенствата при общуването от този вид.
Колега, трябва си време и практика, за да разбереш съветите и от колегите.
И четене.Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
Теория подплатена с практика за които е необходимо време и подкрепа от опитни хора с насоки и тънкости. В моя случай, страхотно много теория усвоена за прекалено малко време. Резултата е хаос.![]()
Имам десетина книги,чета ги от 3-4години прочел съм ги по 7-8пъти и продължавам.Интересното е че винаги откривам и си обяснявам по нещичко.Иначе и при мен,в началото,беше същото като при теб-хаос.Първоначално публикувано от advanced
Въпросче, при ЛР къде се поставя магазин-а, разделя ли се плодника с магазина или се слага над плодника? Ако се разделя, както пише тук в една книжка, то какво трябва да чакам първо да напълнят горния корпус (над магазина) и чак тогава да стигнат до магазина? Мога ли да сложа магазина на принципа на ДБ, върху плодника с ХР?
Разделих на един средно силен ЛР плодника с магазин (дъно / корпус / ХР / магазин / корпус ), и пчелите слязоха долу при майката и в магазина и горния корпус е тишина. При друго семейство пчелите си работят нормално на горен и долен корпус а по средата няма никой. Къде бъркам и как да вярвам на това което прочетох многократно?
Незнам каква ти е идеята ,но магазинните корпоси се поставят над плодника за складиране на меда-при паша.имат и други преназначениея но там е в частност с начина на работа на даден пчелар.тези рокади дето правиш трябва да имаш и достатачно пчели в сем.за решетката си има точни моменти за да имаш резултати от нея.а и пчелите складирад меда от горе на доло-смятам го знаеш.мое мнение.
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
И аз рябатя с ХР и два магазина отгоре. Но в момента пчелите пълнят магазина над ХР , а горния е празен. Демек си подготвят медовата шапка, и здраво удебеляват питите в горните краища, но не се качват нагоре. Тези дни ще пробвам на някои семейства да им завъртя магазините. Празния отдолу, пълния върху празния.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))