Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
Завиждам ти ,че за всичко имаш ясно виждане.Това ,което пишеш е така ,не го оспорвам .Не съм го мислил точно ,но веднага изскача въпроса :Защо слънчогледовият мед е повлиял негативно ,само на част от семействата, около 10%.?
Със най-старите майки нали? - От възрастта повечето зъби изпопадват и по-трудно хрупат кристалите на захаросания мед.

Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
Рецептата на Scutellator е добра и действа но ако си чел какво е писал той разполага с късна паша от памук /нямам представа от тази паша/и точно тя според мен му помага и ранното развитие тоест късата зима също е в негов плюс .
Памукът на мен ми е много ценен източник на прашец (тъй като мед по това време си имат, а слабия приток от нектар и без това няма къде да го сложат) и след жаркото лято, обикновенно той дава началото на втората пролет. След това със започването на есенните дъждове, се разпуква и диворъстящата растителност, която допълнително увеличава притока и разнообразието на влизащия в кошерите прашец.

За тези които не знаят, памукът е една от най-рисковите култури, третирани с неоникотиноиди, тъй като отделяните концентрации тук са едни от най-високите.