Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 77 от 239 ПърваПърва ... 2767757677787987127177 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 761 до 770 от общо 2387
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    ...Аз третирах с ОК чрез накапване през декември и още тогава видях ,че положението не е розово и този така наречен бегъл преглед посред зима ми помогна и още на коледа всички получиха по 1 кг. питка и от тогава до сега без прекъсване и това никога до сега не съм го правил.
    Какво имаш предвид, че не са имали достатъчно запас или че са намалели пчелите.
    Винаги може по-добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Какво имаш предвид, че не са имали достатъчно запас или че са намалели пчелите.
    И двете като с подхранването стимулирах развитие ,а не просто запас и пак казвам това никога не съм го правил просто преценката ми на момента беше веднага да подхраня.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Година с година не може да се сравнява и ако медът е от слънчоглед ще се радвам да споделиш, когато започнеш да разпечатваш дали не е на едри кристали и дали смяташ ,че е подходящ за зимуване.За миналата година поради хладното и влажно време подпомогна развитието на акара и есенното подхранване според мен бе жизнено важно и на есен освен за третиране помисли и за подхранване.Аз третирах с ОК чрез накапване през декември и още тогава видях ,че положението не е розово и този така наречен бегъл преглед посред зима ми помогна и още на коледа всички получиха по 1 кг. питка и от тогава до сега без прекъсване и това никога до сега не съм го правил.
    Добре би било и други колеги да се включат .Така все едно сме в някакво единоборство.Още не намирам обяснение за слънчогледовия мед.При мен това е втората паша от много години.Ако приемем слънчогледовият мед за проблем ,защо до сега не се е проявявал.За количеството на запасите писах.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    .Още не намирам обяснение за слънчогледовия мед.При мен това е втората паша от много години.Ако приемем слънчогледовият мед за проблем ,защо до сега не се е проявявал..
    Слънчогледовия мед винаги е бил проблем просто моето обяснение за миналата година, е че когато започна слънчогледовата паша пчелите нямаха никакви запаси в плодника и така зимните венци станаха САМО от слънчогледов мед ,а той е толкова лош колкото и рапицата и маната.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    За Оксаловата мое мнение ,че най добрия начин е чрез накапване при липса на пило еднократно пръскането през активния сезон не е достатъчно .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Завиждам ти ,че за всичко имаш ясно виждане.Това ,което пишеш е така ,не го оспорвам .Не съм го мислил точно ,но веднага изскача въпроса :Защо слънчогледовият мед е повлиял негативно ,само на част от семействата, около 10%.?

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Завиждам ти ,че за всичко имаш ясно виждане.Това ,което пишеш е така ,не го оспорвам .Не съм го мислил точно ,но веднага изскача въпроса :Защо слънчогледовият мед е повлиял негативно ,само на част от семействата, около 10%.?
    Тук не си ме разбрал не казвам ,че слънчогледовия мед ти е проблема ,а че е част от проблема.Двукратното напръскване с ОК и не подхранването през август,септември е според мен проблема ти ,а слънчогледа просто усложнява нещата.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Веднага мога да ти отговоря на въпроса за нещастие. Ако си третирал против акара с лошата химия(купешката, да не и казвам имената) и не си сменил пити в тези семейства - това е причината.
    Пестицид/фунгицид + акарицид/антибиотик = МНОГО ЛОША КОМБИНАЦИЯ. Няма прошка, питите трябва да се разкарат тотално иначе отделят огромно количество от препаратите.
    Семействата изложени на горната комбинация страдат от гнилец през активния сезон. Запомни ми думите и дай боже да греша.

Фирмите много обичат да говорят за живота на препарата и как бързо се "изпарява" от кошера. Само дето пропускат факта, че "изпаряването" на препарата е силно само в началото, а след това си остава там с години и бавно се отделя. Руснаците пишат такива глупости, че се хванах за главата.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Рецептата на Scutellator е добра и действа но ако си чел какво е писал той разполага с късна паша от памук /нямам представа от тази паша/и точно тя според мен му помага и ранното развитие тоест късата зима също е в негов плюс .

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Хигиена, хранене и селекция иначе сме зад борда.
    Винаги може по-добре.

Страница 77 от 239 ПърваПърва ... 2767757677787987127177 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •