Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 74
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Поговорката е -,, Скъпи на триците и евтини на брашното ,, .
    Прав си. Но в случая не това е важното.

Наблюдател
    Регистриран
    17.02.2011
    За положението тая пролет (обещал бях да "докладвам" на 18 мин. месец ,но ...стана така ,че не успях и се извинявам за което):
    От 106 зазимени семейства оцелелите са 94 (една търтовка разформировах,бяха 95) От тях 6 унищожени от бурсук,на 15 мишите предпазители изкъртени и огънати на 8-морка,но пчелите са непокътнати,не знам дали не е белка,един колега спомена за такъв случай след посещение на видра...един има доста пчели на дъното и меда е ограбен,напусналите сем.са 4-ри.В момента се развиват сравнително добре,направил съм опушване 4-5 пъти с цвят от вратига(знам за отношението към това на част от колегите...),на сем. под средното ниво на развитие и по две третирания с мравчена киселина 20-25 милилитра 65 процентна в пластмасови турски изпарители между рамките (по два бр и по един на- най слабите). Тъи като имам да заселвам доста празни кочери смятам да направя отводките със старите майки и по две -три пити незапечатано пило които да третирам с мр.к-на. На сем с основно запечатано пило след 21 ден когато се излюпи пилото същото третиране за очистване на акара.
    В края на краищата смятам това за основния проблем(вароатозата),вероя но лека полека се изработва имунитет срещо вирсите ,ноземите и всякакви други патогени и дано да се нормализира обстановката.
    Точно не е истина,че третиралите с тетрациклини нямат загубени сем,напротив имат...
    Направил бях опит със седем отводки в късния август със вероятно зимни пчели на две-три рамки,всичките са добре ...Поздрави и благопожелания!

Наблюдател
    Регистриран
    17.02.2011
    Пропуснах,имах две сем.отслабнали много през август 13 год,сега са силни,жизнени сем с редовно пило,тогава ги третирах трикратно с мр.киселина веднага след откриване на проблема и есента с малко подсилване(с по две пити пчели и мед от другия пчелин) и третиране с окс.к-на се "оправиха" и се развиват нормално...

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    По темата не е писано тази година. Миналата година по това време беше интересно - с много богат снимков и видеоматериал! Та...рекох да попитам - какво е положението тази зима?
    Working....

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Рано е, март месец ще ги броим.Дано колегите да нямат проблеми като миналата година.На никой не му е приятно да има загуби.През пролетта на 2012г .от 25 бр.зазимени останах с 3бр.Сега имам 30бр.Въстанових ги без да купувам нови семейства.Не е много приятно.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    По темата не е писано тази година. Миналата година по това време беше интересно - с много богат снимков и видеоматериал! Та...рекох да попитам - какво е положението тази зима?
    От 170 бр на единия пчелин, две окрадени и две търтовки, на другия от 80 бр няма загуба. Ако невярваш ела да ги видиш, но недей започвай пак да обиждаш, че нервите този път може да не ми издържат.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз не вярвам, кога да идвам ама няма да съм сам?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Аз не вярвам, кога да идвам ама няма да съм сам?
    Другата неделя ако искаш, че утре заминавам на Пампорово да почина. Все пак щом печелим пари от пчеларството, трябва и да ги харчим. Ако мислиш, че ще отнеме време може да вземем скарата и някоя друга пържола :-) :-) :-)

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    ...утре заминавам на Пампорово да почина.
    Човек, това не звучи добре!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Човек, това не звучи добре!
    Няма как, след двудневен престой в Плевен се схванах от разкарване покрай щандовете, та затова ще отида да се разкърша малко. Сезона започва и трябва да се влиза във форма.
    Хахаха сега като го прочетох пак схванах намека. Все се опитвам да не изговарям лоши думи, но уви :-) :-) :-) :-) . Да отпочина :-) :-) :-) :-) така може ли?
    Този пост е редактиран от tarty; 13.02.2016 в 22:25.

Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •