Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 74 от 239 ПърваПърва ... 2464727374757684124174 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 731 до 740 от общо 2387
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Е - неволята учи.Щом си го спасил -това е важно.Ще го вкараш в пътя ,зимата си отива.
    Мързела учи - трябваше да го махна този кошер, но реших, че ще го разцепя с отводките тази година.
    Пило има, майка има, пчела малко, мед има...ще видим какво ще стане.
    Гризе и изобщо не я интересува дали имаш мишепредпазители или входа е тесен, ако иска да влезе ще си направи дупка където и хареса. А интересното беше, че е направила и 2 дупки под кошера в земята и бяха доста дълбоки.
    Излязахме от темата, но може да е от полза на някой колега, ако му се случи същото.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от scorpidius Виж публикацията
    Дълбоко в южна Странджа пилото е на 2-3-4 пити при проверените дотук кошери. Вчера беше чуден ден, днес обаче си беше зима. Джанката я сънувам от нова година, но още не мога да кажа че е цъфнала, срамува се нещо, а на пчелите им се избухва, усещам ги...:-)
    Ако си към Малко Търново,дърветата разцъфат с 20-30 дена назат от Бургас.Тука вече от седмица и нагоре са цъфнали.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Мързела учи - трябваше да го махна този кошер, но реших, че ще го разцепя с отводките тази година.
    Пило има, майка има, пчела малко, мед има...ще видим какво ще стане.
    Гризе и изобщо не я интересува дали имаш мишепредпазители или входа е тесен, ако иска да влезе ще си направи дупка където и хареса. А интересното беше, че е направила и 2 дупки под кошера в земята и бяха доста дълбоки.
    Излязахме от темата, но може да е от полза на някой колега, ако му се случи същото.
    Тази зима и аз имам десетина кадето мишкате са пирували цяла зима,а това е голяма рядкост при мен.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Тази зима и аз имам десетина кадето мишкате са пирували цяла зима,а това е голяма рядкост при мен.
    Явно глад или нещо друго. Нямам идея какво е поведението на мишките, но не бях чувал пролет да си направят дупка в кошер и под него още две - мезонет.
    Ще мисля как ще ги зазимявам, че да не се случи и на новите кошери.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    И...нещо от медиите в Бургас!
    http://burgasdream.com/BG/index.php/...B8%D1%82%D0%B5
    Working....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Working....

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    И...нещо от медиите в Бургас!
    http://burgasdream.com/BG/index.php/...B8%D1%82%D0%B5
    Браво на Бай Ботьо!Те това е мъжка приказка.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    Браво на Бай Ботьо!Те това е мъжка приказка.
    Чудя се на такъв човек как може да говори така при положение,че тази зима лично той има към 50% смъртност.Но как кълват някой хора на такива писания ми е чудно.По добре да плюеш по хората отколкото да си съпричастен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Чудя се на такъв човек как може да говори така при положение,че тази зима лично той има към 50% смъртност.Но как кълват някой хора на такива писания ми е чудно.По добре да плюеш по хората отколкото да си съпричастен.
    Явно е разбрал човека, че грешката не е в нищо друго, а в пчеларя. Това мисля, че е доста достойна постъпка, макар че има 50% смъртност, а не реве като вдовица за .....компенсации. Всички страдат кой повече, кой по малко в % смъртност, но си понасят загубите. Не чакат на Габриел да им ги оправя. Ако ще се помага, то би трябвало на всички да се помага, а не само на приближени на някого. Другите да не са анатемосани, че да не получават подкрепа?
    Този пост е редактиран от solaris60; 25.03.2015 в 08:47.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Янчо,не 50% да не са много повече,а и са.На този комунистически запартък,вече и наборите му от Бургас а и от другаде го отбягват,да не говоря пък за членове в тъй наречено (областно дружество)смях от всякъде.Нека го отдадем на годинките му.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Страница 74 от 239 ПърваПърва ... 2464727374757684124174 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •