Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 255

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Мнения
    1,903
    Не съм специалист по ракиите, ама ще взема да се намеся. Един от методите за денатурация на един от големите заводи за спирт в БГ, по спомен, на 100 л чист земеделски спирт - 2л метилов спирт, 1л терпентин, половин литър керосин, половин грам метиленово синьо, бъркане и оппа - имаме си хубав светлосин денатуриран спирт.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

  2. #2
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Мнения
    3,123
    Не съм ,съгласен , но както и да е.
    Преводача ,в тази книга , не е превеждал 1-1 .
    В някои моменти има система- нагодиго .

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    1,508
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ще звънна на Младен Котларски , за да изясним разногласията.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    1,508
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Най-после постигнах успех - получи се ЛР основа с тежина 45 гр.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20150406_07_41_22_Pro.jpg‎   WP_20150406_07_41_38_Pro.jpg‎   WP_20150406_07_41_49_Pro.jpg‎  
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

  5. #5
    Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Мнения
    473
    А сега може да споделиш тънкостите и да разкажеш за цялата технология.

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    1,508
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Тънкостите са няколко, основните са водното охлаждане, бързото затваряне на капака след изливане на восъка, температурата на восъка, натиска на капака, продължителността на натискане и най-вече усета на пчеларя и многото опити, които всеки трябва да направи , за да усети тънкостите. Температурата в помещението също е важна, последните ги правих при 0 градуса, ставаха много хубави, но щом отворя капака и ги барне студа, се самонапукваха.
    Моето мнение, е че това е една глезотия за хора, които имат повече свободно време и по-малко кошери.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

  7. #7
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    Гена,нещо грамажа май мърда?

  8. #8
    Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Мнения
    161
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Тънкостите са няколко, основните са водното охлаждане, бързото затваряне на капака след изливане на восъка, температурата на восъка, натиска на капака, продължителността на натискане и най-вече усета на пчеларя и многото опити, които всеки трябва да направи , за да усети тънкостите. Температурата в помещението също е важна, последните ги правих при 0 градуса, ставаха много хубави, но щом отворя капака и ги барне студа, се самонапукваха.
    Моето мнение, е че това е една глезотия за хора, които имат повече свободно време и по-малко кошери.
    Да ти споделя нещо,до което не съм стигнал-Павел Стадников два пъти ми пише да използвам само дъждовна,снежна или дестилирана вода в отделителя.В тази от чешмата има соли,които взаимодействат с восъка,включително и променят цвета му.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •