Отново кражба. Мислех да не се оплаквам, но не се сдържах. И не се сдържах, защото не мога да приема, че държавата ще плати на някой за това, че са му умрели пчелите, а за кражба не. За трета година ми унищожават по няколко семейства. Вземат по шест пити. Пилото с пчелите и майката. 2013год. - четири през пролетта и четири през есента. 2014 год. - четири през пролетта и четири през есента. Освен това миналата година ми запалиха и пчелина. Изгоряха още четири кошера, а от караваната останаха само железата на рамата, тъй като и алуминиевите панели се стопиха. През тази година обаче станаха изключително нагли. Само сега ми задигнаха тринадесет. Пчелина е на ПС "Тръстиково", намираща се в землището на с. Константиново, Община Камено, Бургаско. Заградено е с оградна мрежа. Рамките ми са маркирани с номера на пчелина. Полицията явно не си дава зор, защото до сега нищо не са открили и крадците се чувстват безнаказани. Не проумявам що за хора могат да извършат тези кражби. Моля, ако някой има информация за свой съсед в Бургаско, на когото да са му "роили" по това време пчелите да подаде сигналче. № жигосан на рамките е BG 81290140. Дано пък да им излезе късмета този път на крадците. А защо да не плаща за такива случаи и държавата или полицията, след като не може да ни опази. А ако им останат пари за заплати след като възстановят щетите - "Халал да са им".