Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 119 от 683 ПърваПърва ... 1969109117118119120121129169219619 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,181 до 1,190 от общо 6828
    Наблюдател
    Регистриран
    16.02.2015
    Пчеларски район
    Чирпан
    като ми дадат отводката ще е на 3-4 рамки...през колко време да добавям нови рамки с основа ?
    И поглед вечно устремен напред, към утрешния ден.
    П.Яворов

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Mircata Виж публикацията
    като ми дадат отводката ще е на 3-4 рамки...през колко време да добавям нови рамки с основа ?
    Ми отваряш и гледаш като пчелата е покрила всички рамки слагаш нова рамка,а когато има приток на нектар и прашец слагаш основа до пилото за да я изградат по бързо.И четене на книги като например Календарен Справочник на Л.Радоев и четене на форума от-до!!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Ми отваряш и гледаш като пчелата е покрила всички рамки слагаш нова рамка,а когато има приток на нектар и прашец слагаш основа до пилото за да я изградат по бързо.И четене на книги като например Календарен Справочник на Л.Радоев и четене на форума от-до!!!
    Така бавиш развитието на отводката. И аз така работих първата година защото така пише по книгите, но после видях грешката. Щом видя че майката е осеменила питата слагам нова, пчелите преценяват колко пило могат да гледат. За запечатаното пило трябват по малко пчели.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Така бавиш развитието на отводката. И аз така работих първата година защото така пише по книгите, но после видях грешката. Щом видя че майката е осеменила питата слагам нова, пчелите преценяват колко пило могат да гледат. За запечатаното пило трябват по малко пчели.
    Това не съм го правил,но ще опитам има логика .

Наблюдател
    Регистриран
    16.02.2015
    Пчеларски район
    Чирпан
    да аз си купих Календарен Справочник на Л.Радоев
    И поглед вечно устремен напред, към утрешния ден.
    П.Яворов

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Да уточня че при това развитие трябва постоянно хранене и в последствие като се излюпи пилото изпълва всички пити, защото преразширяването не е хубаво. Така отводка в края на май до слънчогледа е изпълнила 2 корпуса и дава 1 магазин мед.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Уважаеми пчелари,нямам семейства но живот и здраве ще имам.В момента залагам бюджет -храна- по точно захар.Отводките ще са на четири рамки,от основните паши ще хвана само слънчоглед .Анализирайки прочетеното се спирам на десет кг.на отводка за периода от пролетта до зазимяване.Според вас това достатъчно ли е , или да добавя някое килце отгоре. Благодаря за вниманието.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Уважаеми пчелари,нямам семейства но живот и здраве ще имам.В момента залагам бюджет -храна- по точно захар.Отводките ще са на четири рамки,от основните паши ще хвана само слънчоглед .Анализирайки прочетеното се спирам на десет кг.на отводка за периода от пролетта до зазимяване.Според вас това достатъчно ли е , или да добавя някое килце отгоре. Благодаря за вниманието.
    Грубо сметнато 2 месеца (юни,юли) по 1 хранилка (800мл. - 500гр. загар)през 2 дни са 20 хранения точно 10кг. Дано е добра годината да хванеш слънчогледа, но след това септември ще трябва пак подхранване, за това си вземи по 15 кг. и да остане ще го ползваш следващата година. При интензивно хранене трябва да внимаваш да не блокираш майката (или разширяваш с пити или въртиш захарен мед с който подхранваш септември)
    Успех!

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Mircata Виж публикацията
    Да споделя и аз какво направих.Миналата година купих три отводки на по 4 рамки,ЛР.По съвет на продавача,сложих ги по средата,а от двете страни поставих по три рамки с основи/десетак е /След около месец,корпуса беше изцяло изграден,като последно изградиха външните.Когато бяха изградили почти всичко,поставих отгоре нов корпус с восъчни основи,размествайки изградени и нови основи шахматно.До септември,двата корпуса бяха изградени,с малки изключения-две-три пити имат недоизградена долна част,но изцяло изградена горна.За зимата не съм стеснявал по никакъв начин,зимуваха на два корпуса,като подреждането го оставих на тях - все-пак пчелите си знаят най-добре.Но цяло лято не спрях да храня.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Извинете, че се включвам, виждам добри практики споделяте... Ако към отводката се осигурят поне една или две празни, изградени, здрави пити, нещата се променят. Обикновено в положителна посока.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 119 от 683 ПърваПърва ... 1969109117118119120121129169219619 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •