Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 244

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Да, Гоголе, сега като ми обърна внимание...... "ШАХ С ПЕШКАТА". Не се бях сетил. БЛАГОДАРЯ. В този ред на мисли, при другите восъкотопилки в които питите се поставят легнали, дали остава восък в килийките от горната страна?
    Моля да бъда извинен за "тъпите" питания но никога не съм виждал на живо този уред в действие.
    Поздрави, Г. Георгиев

Не. Всичкия восък се стопява и си изтича в съда който си сложил.

П.с. Много колеги се бъркат Боби ли си или Георги. Ако не ти е проблем, пиши на Матеев да ти промени регистрацията за да е по ясно. Не мисля че имаш нещо за криене. Разбира се само ако желаеш. Поздрави.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Юри, не ми е проблем. Просто така си тръгна. В началото на регистрирането ми в пч. форум се регистрирах няколко пъти (поради недостатъчна ком. грамотност) все си забравях какво, и как съм регистрирал. Когато се предложи смяната на никовете с имена, все още не можех да се оправям с клавиатурата, когато започнах да пиша за улеснение на всички (и мое) си оставих ника, а започнах да се подписвам с името си. Казвам се Георги. Преди доста години имаше една среща на хора от форума на бул. "Гоце Делчев" в един ресторант (ако не се лъжа "Доброто") там сме се виждали с теб. Нищо лично, просто ми трябваше доста време да започна да участвам малко по-активно тук.
    Благодаря ти много за това с восъка, а какво мислиш, ако се подредят питите вертикално дали ще изтича всичкия?

Поздрави, Г. Георгиев

Ок. Срещата беше отдавна и не съм сигурен, че ако се видим сега, ще те позная. Трябва да го направим някога.
    Относно въпроса ти. Не би трябвало да има проблем. Важна е температурата и да има някакъв наклон. Не съм пробвал, но не виждам причина да не стане.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Юри, благодаря. Като я направя, не знам кога ще кача снимки. Дано не ме е срам от "произведението".

Хубаво би било да се организира такава среща. Доста хора сме в София и може да споделим много неща.Бих те помолил, ти си по-напред с "материала" ако и когато имаш възможност да отвориш една нова тема по въпроса където и е мястото.

Поздрави, Г. Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Bobi-M9598 , как е разположена рамката във восъкотопилката е без значение, тъй като половин час след поставянето и всичко се свлича в/у дъното и, така, че не си мъчи мозъка как да разполагаш рамките, както и да ги сложиш си е все тая .

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Мъча си главата от 2 дена: как да стопя пити по това време, като имам само слънчева топилка? Някой опитвал ли е с пистолет за горещ въздух? Дали има подходяща температура да се получи, без да се подпали восъкът? И как да си направя топилка с пара , но да се събера в 150-200 лева?
    Има едни (май китайски) неръждаеми тенджери. Ако намеря някой, който да може да ми завари 2 чучура, ще съм намерил решението- ще взема една малка, ще я надупча яко и ще я сложа в една по-голяма, която е с двата чучура и ще вържа тенджерата под налягане към единия. Вместо тези тенджери, мога да ида на място, където работят неръждавейка и да се направи съвсем човешко, но предполагам, че ще ми искат поне един бъбрек за таз работа... Та?
    Ако вървиш след муха, ще стигнеш до лайно...

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от simo Виж публикацията
    Bobi-M9598 , как е разположена рамката във восъкотопилката е без значение, тъй като половин час след поставянето и всичко се свлича в/у дъното и, така, че не си мъчи мозъка как да разполагаш рамките, както и да ги сложиш си е все тая .
    Грешна постановка,но както и да е.Свличат се на дъното тези пити в/у които е излюпвано до 3–4 люпила т.е. светло кафяви пити.Стопяват се на 100% новоизградените.Всичко друго / тъмно кафяви и черни /остава на теловете на рамката като простряна риза на простор.Пълноценно се стопява сложената основа и остава празно пространство м/у двете страни на питата.Ако не се търси висок рандеман от вкараните пити ,може и така.Но в троптината остава много восък,което си е чиста загуба. На 1кг. троптина–основа и половина загуба. Това е при хоризонтално с 45* наклон на питата,а при вертикално –??? С това отговарям на Bоbi /Георги/ Р.S Закъснях с отговора ,защото имах проблеми с компютъра,моля за извинение.Поздрави.!!!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •