Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 408

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Чак пък неодобрение . Ще ти спожа един "палец" Мога да кажа аз защо не го правя (не че не съм се замислял):
    Малко ми е странно да поставя петролни продукти в кошера. Някак си ми се струва неестествено да наблъскам гнездото с пластмаса и силикон, особено като знам как вонят и двете. В банята е ОК, но в кошера... А и не виждам голямата полза...

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Aranis Виж публикацията
    Чак пък неодобрение . Ще ти спожа един "палец" Мога да кажа аз защо не го правя (не че не съм се замислял):
    Малко ми е странно да поставя петролни продукти в кошера. Някак си ми се струва неестествено да наблъскам гнездото с пластмаса и силикон, особено като знам как вонят и двете. В банята е ОК, но в кошера... А и не виждам голямата полза...
    Ползата е за хора с повечко кошери( имам предвид тези с 50 нагоре). При тях се произвежда повече восък, изграждат се много пити за сезон, а последното изисква повече време на пчеларя. При съпоставка на цените на пластмасовите основи към тези на восъчните съотношението е ( 1:2 ). При теб отглеждането на пчели е по-скоро за удоволствие, но по-крупните пчелари търсят печалба, така че всяка спестена стотинка умножена хиляди пъти е вече "значима". Колкото за "нефтените продукти", практиката ми за последните 5 години, а и опита на пчеларите в световен мащаб, показва че пчелите не ги бърка в какъв кошер се намират стига микроклимата вътре да е подходящ за тях.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    ... При съпоставка на цените на пластмасовите основи към тези на восъчните съотношението е ( 1:2 ).....
    При мен восъчните са 1.60 а пластмасовите 1.40. Като сложим и лепилото, скобите и хамалогията пластмасовите ми идват не само по-скъпи ами и по-трудоемки. Моето мнение е че точно пластмасовите са за тези с по-малко кошери. Но няма лошо всеки си има някакви убеждения.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    При мен восъчните са 1.60 а пластмасовите 1.40. Като сложим и лепилото, скобите и хамалогията пластмасовите ми идват не само по-скъпи ами и по-трудоемки. Моето мнение е че точно пластмасовите са за тези с по-малко кошери. Но няма лошо всеки си има някакви убеждения.
    Ако идваш към Бургас,обадисе да пием по нещо,може и да променя убежденията ти :-) :-) :-) :-) :-)

Наблюдател
    Регистриран
    14.05.2013
    Пчеларски район
    с. Топчии обл.Разград
    Някой да е ползвал восъчни основи на Техтрон сърбия ? 80 бр. = 100 лв.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    По отношение на восъчните основи от Сърбия не бива да забравяме , че там широко се ползва "химията" натрупваща се във восъка.Ако случайно открият в меда ти нещо, което не си ползвал и не си мислил да ползваш, от основите ще да е.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •