Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Добре дошли в Българският форум за пчелари.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Страница 25 от 107 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 1063
    Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    С изпарителя на Лега с пистолет за горещ въздух се третират 200 семейства за 3 часа с отварянето на прелката, може и през сезона, но най-добре ноември 2 пъти през 7 дни след като се е излюпило всичкото пило. Това с накапването е рисково, аз не съм го правил, пише в литературата че има риск от висока смъртност както при майката така и при пчелите, като са мокри почват да се търкат една в друга и някъде концентрацията на киселината се увеличава. При мен все още пада акар на дъната под мрежата, и днес също погледнах няколко.

Наблюдател
    Регистриран
    18.02.2012
    Колеги, като се подреждах намерих едни контейнери по 30 грама оксалова киселина, които се сетих че съм купувал преди 2-3 години от изложение, въпроса ми е има ли някаква трайност оксаловата киселина? На тези опаковки не пише нищо.

Потребител
    Регистриран
    28.02.2013
    Здравейте на всички искам да попитам сега мога ли да третирам семейство с ОК когато има пило и по какъв начин
    Благодаря

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kaletoo Виж публикацията
    Здравейте на всички искам да попитам сега мога ли да третирам семейство с ОК когато има пило и по какъв начин
    Благодаря
    Нямаш проблеми, ОК не вреди на пилото, но не убива акара който се намира в пилото, за това се третира 3-4 пъти през 7 дена с 900мл. вода 100гр. захар и 34гр. ОК.

Потребител
    Регистриран
    28.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Нямаш проблеми, ОК не вреди на пилото, но не убива акара който се намира в пилото, за това се третира 3-4 пъти през 7 дена с 900мл. вода 100гр. захар и 34гр. ОК.
    само да попитам с пулверизатор или накапване как по какъв метод

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Със спринцовка трябва на всеки кошер да я пълниш защото трябва по 50мл. на семейство (на слабите по малко) пулверизатор е по лесно само трябва да размериш шишето. Аз си настройвам струята и преброявам колко впръсквания са 50мл. и броя на всеки кошер.

Потребител
    Регистриран
    28.02.2013
    Със спринцовка трябва на всеки кошер да я пълниш защото трябва по 50мл. на семейство (на слабите по малко) пулверизатор е по лесно само трябва да размериш шишето. Аз си настройвам струята и преброявам колко впръсквания са 50мл. и броя на всеки кошер.
    извинявам се за тъпите въпроси но това пръскане става без да се махат рамките по между рамията така ли
    и още едни въпрос гледам масово колегите след третиране слагат бели листи където да пада акара но аз съм с кошер ДБ ретро и няма как да сложа или поне аз не зная това проблем ли ще бъде ако не се направи благодаря предварително

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Да пръскаш между рамките,където е кълбото( ако са на кълбо) .Листа се слага да видиш колко акара ще паднат да знаш за себе си нивото на акар в кошера.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Щом не вреди на пилото ще действам тези дни. Вече се сдобих и с маска с филтри за работа с киселини и филтър за прах когато махам боя от старите кошери с ъглошлаифа да не гълтам прах.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	7354_1millauno.jpg
Прегледи:      592
Размер:	73.3 KB
ID:	3742
    Този пост е редактиран от asti; 17.03.2015 в 12:54.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    Щом не вреди на пилото ще действам тези дни. Вече се сдобих и с маска с филтри за работа с киселини и филтър за прах когато махам боя от старите кошери с ъглошлаифа да не гълтам прах.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	7354_1millauno.jpg
Прегледи:      592
Размер:	73.3 KB
ID:	3742
    И аз ползвам същия

Страница 25 от 107 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •