Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
Колега Solaris, ако беше направил по-рано пробите, щеше да ми помогнеш с избора дали да си купя такава преса или не, макар и с водно охлаждане. Но вече си купих от познат наш колега и вчера около час си поиграх и наистина това е голяма играчка да направиш читава основа. Но според мен всичко е въпрос на техника, на отделител, на това дали я правиш от чист восък или примесен с церезин, топлината на помещението и тн. Все още не съм се отчаял и смятам , че ще и намеря цаката, но не разчитам, че ще правя бизнес с това, целта ми е да си направя собствени основи за магазините. Това ще ми е достатъчно.
Напълних капака на пресата с вода и започнах, без да циркулира водата. Първата основа не ставаше за нищо, по силикона имаше много отделител и като сипах восъка, започна да цвърчи, втората малко заприлича на основа, третата по я биваше, но на места стана по-тънка и прозрачна, според мен зависи от натискането на капака. Сега ще я монтирам на постоянно място и ще пусна водата да циркулира постоянно и ще видя какво ще се получи, ще ви информирам.
И аз си купих нещо подобно с водно охлаждане. Направих някъкъв плах опит и бях доста обезсърчен/нямах и много време/. Колеги казват че са му намерили цаката. Скоро ще направя по-сериозен експеримент, пък ще пишем.