Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 39 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 385
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Моите храненици, дето ги кърмих със спринцовката, вече са на 11 седмици.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1040092.jpg
Прегледи:      293
Размер:	153.1 KB
ID:	3637

Пет албиноса, като пет капки вода. Шестото беше черноок светъл бисер, но Началника явно го хареса и си го прибра... Или пък стрес при преместването, де да знам.
    Леля им, първия път се изложи безобразно /може би известна вина имах и аз/, но от втория си, последен шанс, се възползва с всички сили, хахаа. На път е да спечели моето доверие.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1040090.jpg
Прегледи:      291
Размер:	213.2 KB
ID:	3638
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Моите храненици, дето ги кърмих със спринцовката, вече са на 11 седмици.

...

Раздялата май ще бъде трудна...

Ще споделиш ли подробности за ноу-хау -то?
    Храна, дози, интервали, инструменти, техника на кърменето, отбиване?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Няма ноу-хау, трябва търпение и сигурна ръка. Бяха на две седмици като се спомина майка им, питах баща им дали ще ги гледа, не му се занимавало и по необходимост аз се ангажирах. Айде в един кашон със хубава слама и люцерна отдолу и - изненада в къщи! Отварям скоби - много е важно как ще представиш ситуацията пред домочадието, затварям скобите. Спринцовка 10 кубика, разбивам кисело мляко магазинско, сядам на тоалетната чиния в банята и почвам да мушкам между зъбите - целта е веднъж да се оближат и да вкусят млякото. Тук допуснах тактическа грешка - не се заключих отвътре и jordanova през цялото време седя на вратата и дуднеше и примираше какъв грубиянин съм бил. Като потръгнаха малко работите, аз и разказах едни детски спомени... Някоя от нашите овце като се оагнеше с тризнаци и ако до един-два дена няма начин за прехвърляне към друга овца, дядо почваше да мъчи някой от тройката с лимонаденото шише и бибероната. Ний с баба разбира се сме до оградата и в един момент на него като не му издържат нервите /все пак е бил на фронта/ и метне животинчето на другия край, аз кряквам, баба почва как си му е реда с клетвите, чумата и т.н. и нещата се нареждат. Та така, първи ден по мъничко, няколко пъти, после почнах по три пъти или сутрин и вечер кога съм на работа. Отначало по една спринцовка, после по две на всяко зайче на хранене. Като изгризаха отпред спринцовката пригодих едно шишенце, мисля 150 мл беше - знаете ги, масльонки разни и т.н. - капачката им е като чучурче завършва с резба накрая и малко капаче. С него им давах по 20-25 мл, мисля че последно стигнах до около 30. Една седмица в къщи в кашона, втората седмица вече като почнаха да чоплят люцерната и ги прехвърлих в мазата в едно боксче, има снимки напред из темата. Там две седмици, укрепнаха, проядоха и гранула, почнаха и вода да пият, мляко по веднъж на ден и към края вече не се и натискаха толкова много за шишето. После на село и си я подкарахме старата песен на нов глас.
    А раздялата, да сме живи и здрави, наистина ще бъде трудна. Целокупната фамилия категорично заявиха че няма да ядат от тях, няма да има и кой да ги готви... Възможно е да оставя една или две майки от тях, ще видим, другите сигурно ще ги ядат колегите, не знам...

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    "......Целокупната фамилия категорично заявиха че няма да ядат от тях, няма да има и кой да ги готви... Възможно е да оставя една или две майки от тях, ще видим, другите сигурно ще ги ядат колегите, не знам...[/QUOTE]"
    Обаждай се де , Аз нямам угризения по тоз тъй деликатен въпрос Тенджери се намират из дома
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Тцъ, твойта работа май няа да стане. Не си отклонявай вниманието, ами стягай центрофугата, чe ония наште пак ше ни изненадат За Гергьовден, колегите им омръзнали румънските агнета, мисля да им предложа нещо по-добро, кво ще кажеш? Към 5-6 кила живо тегло...

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Че то както сте близко по Дунава с каиците, събота и неделя търговийка може да става с брат Руманеско Пет шест кила заек за агне ще мине...
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Можете ли да ми препоръчате сорт люцерна подходящ за заешка консумация? Домашно ръчно балиране и ръчно косене.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Сорт не мога да ти препоръчам,но засяването трябва да стане едновременно с например Фий или овес,за да пази сянка на младата люцерна.Някъде в нета четох за листата на пауловнията.Един брат се "кълнеше",че листата от пауловния са по хранителни от люцерната,дори говореше за някакви изследвания в тази насока.......

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Някъде в нета четох за листата на пауловнията.Един брат се "кълнеше",че листата от пауловния са по хранителни от люцерната,дори говореше за някакви изследвания в тази насока.......
    Това и аз съм го "чувал", тъй че на лято Жорка подсети ме да дойдеш да откъснеш по някое и друго листо за проба, а наесен след първата слана направо с ремаркето...

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Корагруп, за сортовете не съм се интересувал никога, вземаш семе каквото ти падне. Ако е за декар-два, силно ти препоръчвам да намериш някой тракторист с хубава малка сеялка. Башка качеството, ама може да ти излезе и по-евтино. При ръчна сеитба удвояваш сеитбената норма. Дребното семе, знаеш, задължително се смесва с 2-3 части пясък и разделяш целия терен на малки участъци. Това дето го казва Мастера отгоре, едно време на село е било едва ли не задължително - сеитба под покров се казва. Есенна сеитба с покров от пшеница, пролетна сеитба - покров от смеска фий/овес или грах/овес. На основната култура посевната норма се завишава, на покровната се намалява. Освен че покровът защитава младите растения, ако е овес има и още един голям плюс - подтиска пролетните бурени. Затова и сега овесът го включват по разни агроекологични мерки. Значи, ако намериш такова семе /фият беше скъп навремето, сега не знам как е, овес има/ - смело насей мястото на ръка и после минаваш със сеялка с люцерната. Първата култура я косиш във млечно-восъчна зрялост и е екстра храна за зайците, но до зимата трябва да я изхраниш, че събира много мишоци. Иначе се надявам че есента е обработено мястото, сега веднага хвърляй малко изкуствен тор, валираш и брануваш. След сеитбата, ако е ръчна, пак брануваш на кръст и валираш. Да е равно! Ако намериш подходящ инвентар, тез операции може и с Жипката да ги свършите По-нататък пак едно леко подхранване и контрол на плевелите. Косиш и прибираш насипно, някъде на сушина до зайците или на скара от колове и отгоре някво покривало против водата. Един декар хубава люцерна, двегодишен посев, вероятно няма да стига за пет зайки с приплода при уплътнени зимни раждания, обаче.
    Гледам, наближава ти и денят на истината Вода да имат задължително, желателно е и бучка сол да имат за близане. Първескините наблюдавай - при хубаво време със сигурност ще се разгонят, особено ако и мъжа е наблизо. Може да разхвърлят зайчетата, ако ги намериш жизнени, събираш в гнездото, оскубваш й пуха и ги покриваш. Ако беснее много, пускай я на мъжкия да й дойде акъла, пък може и да си отгледа малките. Може и бройката на другите да попълниш, преценяш на място, това ти е работата.

Страница 23 от 39 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •