От 90 семейства имам една самосмяна април и нито едно роево! И това ли е болест бе колеги, вече започнах да се замислям?
От 90 семейства имам една самосмяна април и нито едно роево! И това ли е болест бе колеги, вече започнах да се замислям?
Кажи им го, че на мен не ми вярват. :D А и аз какво ли разбирам от пчели? :DПървоначално публикувано от ivandespotov
За вярването ще си говорим,когато се допитам до теб - а до тогава вземи да правиш различка м/у ябълки и круши,може и двете да са плодове,но са със различен вкус.(съответно и дърветата,на които растат също са различни)
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
И аз не мисля че е болест по скоро вредни влияния от ГМО и пръскания.Ако е болест нямаше да работят и градят,а в момента го правят.
Приятелю, това, че не съм съгласен с твое твърдение не значи, че не познавам "ябълките и крушите", но мисля ,че не е основание да нападаш- един ми омръзна затова, че нямам намерение и да споря. Който както иска така да си гледа пчелите.Първоначално публикувано от kando
Ти дори не си наясно какво твърдя,за това ти давам примера със ябълките и крушите,но ти прави кеф да ме критикуваш и да ми обясняваш - съжалявам,но не се прави така,като не искаш да разбереш поне не давай акъл за чужди проблеми.
п.п.нападал съм те,спорове некви - боже ... няма значение,явно ще е все тая.
Това, че не съм разбрал какво твърдиш може аз да не съм виновен, че не съм разбрал, а ти така да ми го подаваш като неразбираема информация.Първоначално публикувано от kando
Изобщо не ми е правило кеф да те критикувам и да ти обяснявам - няма такова нещо. Измисляш си го.
И какво трябва да разбирам? Както ти не приемаш моите начини на работа то аз защо трябва да се съгласявам с чуждите и най- малко ме интересува кой какъв проблем има.
баш ти си си виновен,защото караш праволинейната и търсиш универсалност - не подчертах ли ясно,че говорим за един и същи проблем,но най-вероятно от различни причини ...... но не ти бързаш веднага да ми предписваш твои тълкувания и да ми преиначаваш мнението,че видиш ли искал съм да втълпя на всички,че проблемите им са болест,що за дивотии ... това ли се опитвам да направя според теб,а и според всички подкрепилите след това? Какви начини на работа,какво те карам да се съгласяваш,къде изобщо извърташ - мани не ми се приказва,аман каже нещо човек,скачате му на главата и защо ... ще ти кажа защо,защото това ви прави кеф.Първоначално публикувано от ahilis
п.п.слушайте пичове - който го мързи да мисли,който все нещо и някой му крив,който не се интересува,който не иска да помага,моля нека да не ми отговаря на постовете и да ме цитира,ваше право си е да не ви допадам и да не ме харесвате,но ако искате да изразите несъгласието си или дори остро да ме критикувате,моля поне да бъде градивно и смислено,и да не ми се преиначават думите.
Ако е ГМО, то това състояние се пренася на другите семейства чрез меда, питите и в не толкова голяма степен пчелите и до 2 седмици след контакта вече има аномалии. Пък за майките отгледани в нуклеуси от такива семейства да не говоря- ако са устойчиви - яйцеснясянето им е в различна степен намалено, ако не - мрат до месец от пронасяне или скоро след презимуване, когато започват да снасят услилено ( почти преди пика).Първоначално публикувано от Aleksey
Каквато и да е причината за себе си знам - изолирал съм проблемните семейства и вече проблеми имам само с тях.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Колеги,прехвърлете си споровете на лични,не разводнявайте темите със спам и не създавайте работа на модераторите да трият или обединяват.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))