Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 193

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За да може пчеларството в България да се върне в нормалните си ПАЗАРНИ РЕЛСИ и да заработи ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА, този майкопроизводствен монопол ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН !!! Не става въпрос да бъдат унищожени майкопроизводителите. Много от тях са свестни хора и наистина биха произвеждали качествени майки, ако обаче някой им предоставяше КАЧЕСТВЕН РАЗПЛОДЕН МАТЕРИАЛ. Проблемът не са майкопроизводителите, а МОНОПОЛА, НАЛОЖЕН ОТ ДОЦЕНТА !!! Той им дава на майкопроизводителите некачествени и болни майки. Той ги изнудва да му се подчиняват и да си мълчат, защото той КОНТРОЛИРА ЛИЦЕНЗИТЕ !!!

Познавам много майкопроизводители и съм говорил на 4 очи с много от тях. Още един път потвърждавам, че те са честни и почтенни хора, принудени от ситуацията да си ПАЗЯТ ХЛЯБА. Който се опита да си надигне главата, моментално бива НАКАЗВАН С ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА. И ако утре монопола бъде разрушен, 90% от съществуващите майкопроизводители МОМЕНТАЛНО ЩЕ НАПУСНАТ НРАП и нещо повече - моментално ще разкажат в публичното пространство за всички ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ ДОЦЕНТА !!!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Между другото в Пловдив се опитах да си уредя среща с доцента, на която да му предложа да разпусне юздите и доброволно да се съгласи да освободи от монопола поне отводките. Това може да стане много лесно - просто се зачертава думичката ОТВОДКИ от Закона за пчеларството. След това се създава поне още една майкоразвъдна организация и край с монопола. Настъпва пазарна икономика, която със сигурност ще направи две много важни неща:

1. Поевтиняване на майките и отводките
    2. Повишаване на тяхното качество

В замяна мислех да му предложа да спра да го оплювам в публичното пространство и да се отнасям с подобаващо уважение към него. Все пак той е добър като пчеларски учен и може да бъде много полезен на българското пчеларство, стига да забрави за мафиотските си похвати и да се върне там, където може да бъде най-полезен на себе си и на всички български пчелари - в развойната и в научната дейност.

За съжаление обаче такава среща високомерно ми беше отказана. Отговора звучеше в приблизително следния стил "Когато аз реша да направя фотоволтаичен парк в центъра на Африка, тогава ще има за какво да си говорим с Матеев". Това ме навежда на мисълта, че до ден днешен ДОЦЕНТА НЕ ОСЪЗНАВА КАКВИ ГИ Е НАТВОРИЛ. До ден днешен доцента си мисли, че всичко, което го прави, е ПРАВИЛНО и РАЗУМНО. Цяла България се е обърнала против него, но той продължава да си живее в измисления от него ИЛЮЗОРЕН СВЯТ. Вече го е страх да излезе сам на улицата, за да не го набие някой. Ходи да изнася лекции, но води със себе си многочислена охрана. Нощем се стряска от всеки един шум и непрекъснато сънува кошмари. Има фобия от возене с лека кола, както и фобия от преследване или подслушване с микрофон. Има фобия от записване на лекциите му с камери. Въобще - една съсипана психика. И това е човека, който иска да командва българското пчеларство - НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ !!!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Както и да е - след като не можахме да си го кажем това с доцента на 4 очи, ще се наложи да му го кажа в публичното пространство:

Уважаеми доцент Петров,
    Всичко което се случи през последните две години с тебе е плод на едно единствено твое решение - това че отказа да ме направиш производител на майки и отводки. Ако тогава беше взел разумно решение, сега нямаше да има втора развъдна организация. Нямаше да има и конфедерация. Щеше обаче да си имаш един член на НРАП, който можеше много да ти помогне и да те обучи в една камара области, в които си АБСОЛЮТНО НЕКОМПЕТЕНТЕН. Заедно с тебе можехме да върнем ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА в пчеларството, и вместо НАЙ-МРАЗЕНИЯ ПЧЕЛАР можеше да се превърнеш в НАЙ-ОБИЧАНИЯ. Този шанс обаче ти го пропусна.

В момента навлизаме в нова фаза. Всичко, което ще ти се случи от днес нататък отново ще е плод на едно единствено твое решение - това че отказа да направим среща и да си изясним каква е ситуацията с българското пчеларство и как можем да я подобрим. Разпределението на силите вече не е в твоя полза. Промяната в статуквото вече може да се случи и БЕЗ ТВОЕТО УЧАСТИЕ. От този момент нататък не ти остава нищо друго, освен да търсиш начин как да се спасиш и да се измъкнеш сух от събитията, които предстоят.

ПС: Нищо лично. Съвеста ми е чиста, че направих опит за постигане на разбирателство. Просто искам да знаеш, че и в двата случая РЕШЕНИЕТО ЗА БЪДЕЩИТЕ СЪБИТИЯ СИ БЕШЕ ЛИЧНО ТВОЕ. Склонен съм да изчакам още една седмица, ако случайно преосмислиш ситуацията. Имаш ми телефона и при желание можеш да ми се обадиш.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    По въпроса с продажбите от мене на майки, които не отговарят на законовите изисквания - това НИКОГА НЕ СЪМ ГО ПРАВИЛ, НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ И СЕГА !!! Може доцента да ме мисли за всякакъв, но не и за човек, който нарушава закона. Темата беше създадена с цел ПАЗАРНО ПРОУЧВАНЕ, и тя си изпълни своята роля. Вече имаме доказателства, че майките на доцента са НЕКАЧЕСТВЕНИ, и причина за това не са майкопроизводителите, а доцент Пламен Петров и неговия МАЙКОПРОИЗВОДСТВЕН МОНОПОЛ. Пчеларите НЕ ИСКАТ ДА ГИ КУПУВАТ. Майкопроизводителите също НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ С ТЯХ. Моя е задачата, да информирам за това МЗХ, ДФЗ, ОЛАФ, парламента и съответните комисии от Евросъюза. Предстоят вълнуващи времена, през които е крайно време истината да излезе наяве.

Искам да благодаря на всички клиенти, които ми заявиха майки в това изследване. Извинявам им се, че няма да им доставя тези майки, но за съжаление към днешна дата тази доставка е противозаконна. От никого не съм вземал пари за капаро, защото предварително знаех, че няма да извършвам доставката. За да ги обезщетя обаче съм готов да дам по 5 лева на заявена майка на всеки един, който предяви претенции. Също така съм готов и да подарявам майки на приятели (това не е противозаконно). Не искам обаче да поемам предварителен ангажимент за подаръци. Когато му дойде времето и ако ми се появят излишни майки, тогава може и да звънна по телефона на вече заявилите и да им предложа. При всички случаи заявилите при мене майки или ще получат подарък, или 5 лева обезщетение на заявена майка.

Благодаря ви за разбирането и още веднъж се моля за извинение - просто нямаше друг начин, по който да мога да постъпя, за да набера нужната ми информация.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •