Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 384

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    Пчеларски район
    Бургас
    Благодаря за бързия отговор!
    Кошерите са необработени. Доколкото разбрах от форумите импрегнант за основа и после боя,но си мислех и за безцветен лак за по-голяма защита.
    Ти лично какво ще ми препоръчаш за по-голяма издражливост сократес или автоемайл?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Красимирр Виж публикацията
    Благодаря за бързия отговор!
    Кошерите са необработени. Доколкото разбрах от форумите импрегнант за основа и после боя,но си мислех и за безцветен лак за по-голяма защита.
    Ти лично какво ще ми препоръчаш за по-голяма издражливост сократес или автоемайл?
    Старите ми кошери (дървени) са обработени с два слоя ленен безир и върху тях е нанесена блажна боя (на алкидна основа). По този начин издържат минимум 2-3 години.
    Новите ми кошери (екструдиран полистирен XPS) са минати на една ръка с импрегниращ грунд (розовият грунд на Оргахим) и върху него съм боядисвал с фасаген. Минала е една година от нанасяне на боята и сега няма никакви следи от поражения.
    Други дървени повърхности съм обработвал пак с безир и върху него съм нанасял различни видове бои - на алкидна или нитроцелулозна основа. Боядисвал съм дърво и с автоемайл лак (врати и прозорци). Най-важно е основата да е добра, а боята върху нея е само допълнение. Друго нещо, с което трябва да се съобразиш - каква еластичност има боята. Автоемайлът е много здрава и качествена боя, но има малка еластичност. При голямо свиване или разширяване на дървесината - може да се появят цепнатини в покритието. Затова има бои за дърво и такива за метал.
    Акрилатните бои също се полагат върху вече импрегнирана повърхност.
    За импрегниране има различни варианти - безир, грунд за дърво.....
    Това е накратко
    Този пост е редактиран от distedi; 12.03.2015 в 17:14.

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    Пчеларски район
    Бургас
    Много благодаря за бързите и изчерпателни отговори!

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Ако някой си няма представа от боядисване - може да отиде в няколко магазина за строителни материали. Продавачите (повечето) би трябвало да знаят как да използват продуктите, които предлагат. Когато на две и повече места ти кажат едно и също нещо - логично е това да бъде правилния отговор След това може да се консултирате и с някой майстор или колега от форумите.....
    Много е важно предварително да имате някаква минимална представа какво искате да направите, за да може правилно да се зададат въпросите на съответните продавачи или консултанти.....а след това, ако сте решили да експериментирате - може да споделите, дали резултатът е положителен или сте изпили поредната чаша студена вода.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ами ко да прайш .Мъка .Като има курсове за пчелари ,пък няма за бояджии.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    От къде купувате бои на Sokrates? Намерих няколко сайта, но не ми харесват.

Наблюдател
    Регистриран
    20.01.2014
    От тук. Баки от по 5 кг са на сметка.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За да не губя форма, пак да питам. Има ли на пазара безцветен лак, в такъв флакон? -

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    От къде купувате бои на Sokrates? Намерих няколко сайта, но не ми харесват.
    Само в бриколаж,офиса на фирмата вносител е в София,кв.Горубляне,ул.Самок овско шосе 1 ,в сградата на "Бойла" но на дребно цената е почти без разлика от тази в бриколаж,.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Синята боя на Sokrates става ли за боядисване направо или е много тъмна? Тези бой на водна основа с които работех до сега бяха много тъмни и ги мешах 1:1 с бяла. Има да боядисвам над 100 корпуса и магазини и излиза малко скъпо, но другите не са качествени.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •