Не се занимавам с лозарство, но доколкото ми е известно насаждения от този сорт основно има в Свиленградско (от там съм купувал такова грозде). Та като казвам Свиленград си мисля за климатичните условия, което може да се окаже от значение.
Не се занимавам с лозарство, но доколкото ми е известно насаждения от този сорт основно има в Свиленградско (от там съм купувал такова грозде). Та като казвам Свиленград си мисля за климатичните условия, което може да се окаже от значение.
Да,знам,че м/у Свиленград и границата има Евмолпия,но тогава(преди години) не знаех името.Не допускам,че ще имам проблем със географията.Там където мисля да сея,"родителите"(мавруд и мерло) виреят спокойно и достигат захарност до 26%.Сигурен съм,че Евмолпията няма да има проблем.
Поздрав за всички пчелари ракиоизварители!
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Айряна е лесен, остава само да "качиш" една собственоръчна баница в темата за готвачите...
Кора,в рая ракия няма!Обаче ако осигуриш зайци пърцуцата ще е от мен.Лалов догодина ще ти дам разсад от сърцата.Поздрави!
Поздрави на всички пчелари ракиджии.Щом сега му е времето да говорим за ракийката да кажа за моята.Слагам само Мерло,Мускат и Мискет.Докарвам захарноста на 23,като обезателно добавям мед.Варя само в стари казани-двойна преварка.От съответния казан оставям 1 % първак.Съхранявам в дъбово буре.
Бурето задължително е минало през няколко реколти бяло вино за да не промени цвета и за да не е жадно.После в него само жива вода и никога да не изсъхва.
Салата само от Биволско сърце,овче сирене,зехтин и босилек.НАЗДРАВЕ!
Поръчах гроздето за новата партида.Мерло от Любимец,Мискет от Сунгурларе,Муската е от Черноморец.Дано тази година е добра,че да има .
Ще има и за вино ще има и за ракия.По всичко личи,че тази година ще берем и печем по рано.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))