Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 13 от общо 13
    Наблюдател
    Регистриран
    18.03.2014
    Проблема ми е че обикновено чакам 6 дена за да се получи инвертиран сироп. В случая след 6 ден остана количество което е да речем на около 20 дена. По принцип да си потъмнява е нормално но в моя случаи си е направо кафяво Това ми е чудното ...

Потребител
    Регистриран
    30.01.2015
    Пчеларски район
    Обл.Монтана; общ. Лом
    Защо не пробваш с лимонена киселина,по принцип тя избистря обикновения захарен сироп,може да пробваш с по-малко количество сироп.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Lazarov Виж публикацията
    Сиропа е захарен, инвертиран, без завиране или нагряване, инвертазата не е киселинна а от ензима си в меда, захарта е СЛАДЕЯ, ...та ЗУНИЦА, след като отговорих на всичките ти въпроси, очаквам от теб да ми отговориш защо потъмнява ? Благодаря
    Стана дискусия...
    Благодаря за внесената яснота на колегата koragroup.Лично аз не бих си дал труда да търся описанието на "сиропа" по други теми без да е изрично посочено в кои, от питащия.Съгласен съм и с неговите и на колегата valaz мисли по въпроса.
    От изброените съставки прашеца е готов да внесе в така правения сироп "необходимото" оцветяване, чрез дрожди, бактерии и каквото там успее да се завъди в него.
    Колега Lazarov опитай внасянето на прашеца да стане непосредствено преди даването на сиропа.
    Ако не ти се прави микробиологично изследване за установяване на точния причинител на оцветяването , или помътняване , може би, препоръката ми за джибрето остава в сила.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •