Няма ноу-хау, трябва търпение и сигурна ръка. Бяха на две седмици като се спомина майка им, питах баща им дали ще ги гледа, не му се занимавало и по необходимост аз се ангажирах. Айде в един кашон със хубава слама и люцерна отдолу и - изненада в къщи! Отварям скоби - много е важно как ще представиш ситуацията пред домочадието, затварям скобите. Спринцовка 10 кубика, разбивам кисело мляко магазинско, сядам на тоалетната чиния в банята и почвам да мушкам между зъбите - целта е веднъж да се оближат и да вкусят млякото. Тук допуснах тактическа грешка - не се заключих отвътре и jordanova през цялото време седя на вратата и дуднеше и примираше какъв грубиянин съм бил. Като потръгнаха малко работите, аз и разказах едни детски спомени... Някоя от нашите овце като се оагнеше с тризнаци и ако до един-два дена няма начин за прехвърляне към друга овца, дядо почваше да мъчи някой от тройката с лимонаденото шише и бибероната. Ний с баба разбира се сме до оградата и в един момент на него като не му издържат нервите /все пак е бил на фронта/ и метне животинчето на другия край, аз кряквам, баба почва как си му е реда с клетвите, чумата и т.н. и нещата се нареждат. Та така, първи ден по мъничко, няколко пъти, после почнах по три пъти или сутрин и вечер кога съм на работа. Отначало по една спринцовка, после по две на всяко зайче на хранене. Като изгризаха отпред спринцовката пригодих едно шишенце, мисля 150 мл беше - знаете ги, масльонки разни и т.н. - капачката им е като чучурче завършва с резба накрая и малко капаче. С него им давах по 20-25 мл, мисля че последно стигнах до около 30. Една седмица в къщи в кашона, втората седмица вече като почнаха да чоплят люцерната и ги прехвърлих в мазата в едно боксче, има снимки напред из темата. Там две седмици, укрепнаха, проядоха и гранула, почнаха и вода да пият, мляко по веднъж на ден и към края вече не се и натискаха толкова много за шишето. После на село и си я подкарахме старата песен на нов глас.
А раздялата, да сме живи и здрави, наистина ще бъде трудна. Целокупната фамилия категорично заявиха че няма да ядат от тях, няма да има и кой да ги готви... Възможно е да оставя една или две майки от тях, ще видим, другите сигурно ще ги ядат колегите, не знам...