Еми то не може с трици маймуни да ловим. Всеки дава по 3 лева годишно и ето ти ги парите за телефона. 10 000 пчелари събират 30 000 лева за оператор и телефон, който работи само няколко месеца между впрочем. Който не иска, хубаво да си помисли един кошер да му отровят само колко ще му струва.
Онзи ден в горещия дебат по странжданския проблем ми хрумна и една идея за конфедерацията. Всеки кандидат член може да се съгласява да участва с примерно 0,5 % кошера във фонд бедствия. На 1 април се обобщават данните за примерно смъртност над 90% и тези колеги се подпомагат пропорционално от кошерите във фонда. Всеки дарява кошер/семейство само ако има такива случаи за обезщетяване.
Това е нещо като вътрешна бартерна застраховка. Ако се нулираш по някаква причина поне да може да започнеш от някъде без да фалираш.
Винаги може по-добре.
Не мисля, че проблема е в парите а в това дали системата ще работи и как. За каквато и да е система са нужни пари за изграждане и поддръжка. И който твърди, че такава система за уведомяване не трябва да е компютърно автоматизирана а хората да си звънят по телефона, значи няма идея как работи такава система и колко е функционална и опростена.
Освен да се кокориш в снимката, вземи прочети какво пише под нея, все пак е написано на български.
Ето каква е процедурата. Предложението за законопроект на Федерацията на фермерите е : ДА СЕ ВНАСЯТ САМО СУРОВИНИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПРОИЗВЕДЕНИ В СТРАНТА И ДА СЕ ПРЕРАБОТВА ДО КРАЕН ПРОДУКТ!
неделя в 10:56 · Публично · в албума Снимки от публикация на Mila Alexandrova в Association Agricole Franco-Bulgare
Преглед в пълен размер · Изпращане като съобщение · Докладване
3
Видяно от 4
Mila Alexandrova
Ахтунг! Балканската ни Швейцария внася 82% от консумацията на храни!
Харесва ми · Докладване · неделя в 11:06
Kracimir Bojinov
"......ДА СЕ ВНАСЯТ САМО СУРОВИНИ, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ПРОИЗВЕДЕНИ В СТРАНТА..." - Е като могат да се произвеждат в страната ЗАЩО да се внасят ????
За това ли става дума.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Виждаш ли в предложението ни някаква злонамереност или опит за причиняване на вреда някому? Изясни се защото не мисля, че разбирам постовете ти.
Системата е с идея да се избегне една от най-лошите и непридвидими опасности за пчеларите - ежегодните отравяния на цели пчелини.
При това искам да подчертая дебело това, което и Матеев каза в един от предните постове:
Тя няма да има задължителен характер за пчеларите!
Харесва ти - влизаш, не ти харесва - не влизаш. На сила добро не става!
PS h_kirilov,
1/4 от системата е цифровата карта с площите и тя работи в ДФЗ. Друга 1/4 - автоматичното изпращане на съобщения ние създадохме преди 5 години и тя се доказа в експлоатацията си. Дневно по някога през нея минават над 10 000 съобщения. Можете да я видите тук: www.bsms.bg и ако пожелаете да се регистрирате и тествате. Само ми пишете на ЛС да Ви заредя акаунта с тестов пакет.
Остава обаче другата половина и тя е основната - създаването на базите данни, WEB интерфейсите и свързването на всичко в една обща, интелигентна, многофункционална и надеждна система.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Добри намерения ,лобита ,интереси ,колко му е на българина да го купят.Да ме прощавате ,ама аз съм вечния песимист.Най -добре си изяснете концепцията и тогава да разискват хората .То в тази държава станаха много хората загрижени да ни оправят.То не беше безплатно саниране ,оправяне за 800 дни и какво ли не още.Не е за тази тема и ако решите преместете в друга ,но най-важното изтъквано тук е известяването при пръскане.Нека всеки сподели ,как е при него.Какво предприема при съобщение за пръскане.При мен винаги се обаждат.Информират ме , че ще пръскат в период от вторник до четвъртък.Никой не знае какъв е карантинния срок.Е ,аз колко дни да си държа затворени кошерите.Никога не съм ги затварял.Споделете ,може грешката да е в мен.В другият вариант ,под баговиден предлог се прави нещо , накрая го отнасяме ние.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))