Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 87

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Сещам се за една жена от Варна -на 62г. ,която роди близнаци.Интересно какво доказва това.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Сещам се за една жена от Варна -на 62г. ,която роди близнаци.Интересно какво доказва това.
    Доказва, че някой само си чешат езиците:

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...iznaci-2974551

"Нерде Ямбол, нерде Стамбол"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Казва се чешене на клавиатурата.Ако те е жегнало сгрешения град -добре.Понеже си пъргав с компютрите след като го изрови случая от 2010г. изрови и продължението.А като угасиш лампата и си легнеш помисли за връзката с восъкоотделянето на 25 февруари.Не ми отговаряй -няма да го прочета.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ами, то според това който с каквото разполага, аз като нямам клавиатура, няма как да си я "чеша"...
    Какво да му мисля за восъкоотделянето на 25-26-27 февруари, ако си прочел в по-предишни постинги това е един експеримент, с един кошер, с едно семейство, а не с цял пчелин, тъй че приветствам експеримента, както и колегата, който има множество експерименти които с охота споделя с всички нас, за което аз съм благодарен и признателен. Друг е въпроса дали за няколко месеца(5 - пет), ти си се запознал с всички тях...?!?

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Колегата Атанасов не е злонамерен, има накаква аналогия с примера му, но въпросът му не е коректен. Аз нищо не доказвам. Доказва се нещо за което си сигурен.
    Аз търся отговор на едно предположение, което изказах. Ако създадем подходящи условия за градеж в началото на март и сложим рамка без основа, работнически или тътрееви килийки ще се изградят?
    Ако някой ми каже отговора експеримента приключва.
    Към 12 март ще имам отговора за себе си и тогава какъвто и да е резултата ще мога да го докажа.
    Винаги там където някой вижда абсурд друг вижда възможност.
    Винаги може по-добре.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    БИ ТРЯБАЛО да са с работнически килийки, поне според моите наблюдения (поставяне на строителна рамка в ранна пролет). Но все пак зависи и от пчелите - колко им е силен инстинкта за изграждане на търтееви килийки. При някои пчели (по-специално някои кръстоски) той стига до екстремум и им е невъзможно да изградят основа без да омаскарят значителна част (до 1/4-1/2) от питата с търтееви килийки.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Доказва, че лудите се размножават. Освен, че въпросната родилка, очевидно е с психически отклонения, явно и лекаря е такъв или просто не е превъзмогнал супер егото си, да се показва що за специалист е. А някой помисли ли за тези дечица, какво детство ще имат?

По темата. преди 2 дни забелязах това което показа слънцето на един пчелин. Причината според мен се дължи по-скоро на грешка при зазимяването и на пчелите им се е наложило да градят през зимата.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Не мога да си спомня в коя книга съм го чел! Беше руснак и слагаше в кутийка настърган восък за да подпомага пчелите при градежа.
    Ако не се лъжа Лонин.

Поздрави Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Днес най-накрая успях да сложа втората рамка без восъчна основа, само с 4-5 см. лентичка в горната част за да я започнат правилно. Идеята беше да махна първата рамка и да поставя втората на нейно място, но от лявата страна рамката беше оснесена и така оставих и двете рамки в кошера. Предвид лошото време и наличието на много празни килийки в момента не съм оптимист за изграждането на втората рамка, но кой знае ще видим.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2.jpg
Прегледи:      736
Размер:	285.7 KB
ID:	3704

Име:	1.jpg
Прегледи:      740
Размер:	208.1 KB
ID:	3705

Име:	3.jpg
Прегледи:      736
Размер:	168.0 KB
ID:	3706
    Винаги може по-добре.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    От извесно време се каня да ти кажа, че лично мен ако питаш, можеше да подбереш някое семейство с по-шарени пчелички за целта и съответно да очакваш по-добри резултати. Най-бързо пити изграждат (съотнесено спрямо силата на семейството) A.m.m., но не са много популярни по света заради други им отрицателни черти. Защо тогава ти препоръчвам за експеримента да ползваш малко по-шарено семейство? - Ами заради крайно ограничения естествен ареал и малка популация, откъдето за да се запази Лигустиката като раса в Природата и да не изчезне вследствие на генетична ерозия (конкурентно предимство са имали най-силните и приспособими семейства) , през годините на Еволюция тя е взаимствала много голяма част от алелите на Френските пчели (или поне това се отнася за тази Лигустика, която е станала известна по света). Съответно при нея се среща почти в същата степен скоростта за градеж на пити на Френските пчели (но не със същото качество) + по-голям брой на кърмачките в семейството, в комбинация с много по-малко на брой отрицателни качества, отколкото която и да е друга пчела оформена от Природата.
    Групата на Карниковите пчели се намират някъде в долния край на скалата по отношение на способността си да изграждат пити )което пък може би това им е най-големия дефект и стоящ в основата на почти всичките им останали).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •