Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 83 от 127 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 821 до 830 от общо 1262
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Бонев, тука изглежда не си прав - ако някой тръгне да гледа пчели само заради субсидиите, ето какво трябва да направи:
    1. Трябва да закупи колкото се може повече кошери по субсидиите, като в далаверата включи цялата си рода до девето коляно.
    2. Трябва да закупи колкото се може повече отводки по субсидиите, като в далаверата включи цялата си рода до девето коляно.
    3. С малко повече медийна активност и ораторски качества с популистки отенък трябва да успее да се сдобие с приза "Пчелар номер 1 на годината".
    4. Трябва "честно да получи" огромни суми по субсидиите, за да "популяризира" меда от неговия си регион. С тези пари може да си купи например нова лека кола или джип или пък да ходи на екскурзии в чужбина тогава, когато всъщност трябва да си стои при пчелите и да ги третира "биологично".
    5. Много е важно да има познат евродепутат от Страсбург, за да се показва с него по телевизията и да говори за личните си парични проблеми (пардон, за пчеларските проблеми на "всички" български пчелари).
    6. Многото на брой пчелни семейства могат да бъдат изоставени на произвола на съдбата. За какво да ги гледа и да се грижи за тях, след като всяка една година и без грижи получава по 35 EUR субсидия на всеки един биологичен кошер. Важното е да има голяма бройка "биологични" кошери - със или без семейства. Ако случайно дойде проверка - ами пускаме в кошерите по една шепичка живи пчели.
    7. Ако случайно семействата измрат - няма страшно. Надига се вой до небесата по всички медии с искане още веднъж в рамките на годината да се получат пари за това, че поради некадърност или безотговорност пчеларя си е уморил семействата.
    8. Ако държавата се дърпа и не иска да дава пари - организират се протести (родата до девето коляно) и се блокира някой важен международен път. Въобще - освен НАГЛОСТ и НАХАЛСТВО от арсенала с оръжия се вади и ИЗНУДВАНЕТО.

Всички прилики с действителни лица и събития са случайни.......

Важното за начинаещите пчелари е да знаят, че държавата ще им даде без пари кошери и пчелни семейства. След това всяка една божа година държавата ще им дава "биологична" печалба от 70 лева на кошер, ако нищо не правят. А ако запретнат ръкави и направят нещо (напр. да си уморят семействата), то тогава държавата още веднъж в рамките на годината ще им даде по още 70 лева на кошер. На най-активните се полага и нова лека кола (джип) за 100-200 хиляди лева, за да могат да обикалят региона си и да "популяризират" пчелния мед. А ако в тази далавера се включи цялата рода до 9-то коляно, то тогава дадения млад пчелар заради организационните си качества заслужава да бъде обявен за "Пчелар номер 1" и придобива правото да ходи безплатно в Страсбург и да се снима по медиите с разни евродепутати. Ето това са ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА в пчеларския бизнес в България и е много важно всеки един млад пчелар да ги знае и прилага на практика.

Радвам се че има хора, които са ме разбрали правилно! Моите няколко десетки поста са синтезирани в този пост на колегата Матеев! Ако някой иска да пита нещо по същество - да пита! Аз няма да отговарям на постове, в които шайка разбойници се представят като херувимчета!
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Четейки ,четейки ,гледайки -гледайки , клипа от 2013 и клиповете от сега ,взе да ми се изясня Царевската технология.Аз се пъна да разбера колегите ,как си гледат пчелите и защо не споделят а то.Мога да извикам направо "еврика"Ами те май само кошери имат.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Г-н Атанасов, и аз се радвам че сте прозрял! А Вие имахте съмнения, когато онзи ден възмутено започнах да пиша! Уверявам Ви, че аз съм зрял човек с ...добър статус(разбирайте го както искате) и няма да си позволя гневно да надигна глас, ако далаверата не беше толкова очевидна и брутално представена!
    Working....

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    тъжно дежаву...

Едно не може да му се отрече на Манол Тодоров - перде е и непрекъснато върти латерната - "дайте пари, толкова зле не сме били от 50 години"
    Снимката от 2015 обаче е покъртителна - кварталните кибици се подсмихват любопитно, позирайки до нова новеничка пушалка. Никакъв трагизъм в масовката! Много слаба хореография!

2008
    http://agro.bg/article13335.html

2013
    http://www.vestnikataka.bg/2013/04/%...E%D0%B2%D0%BE/

http://tv7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%...l#.VPBzpfmUeSo

2014
    http://burgas.topnovini.bg/node/530332

2015
    http://www.zonaburgas.bg/2015/02/%D0...8%D1%82%D0%B5/

Уж тази година няма реколта от манов мед, а пък такова разхищение на площада. Пушалката е нова, ама кошера си е за брак, явно няма да го връщат.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Г-н Атанасов, и аз се радвам че сте прозрял! А Вие имахте съмнения, когато онзи ден възмутено започнах да пиша! Уверявам Ви, че аз съм зрял човек с ...добър статус(разбирайте го както искате) и няма да си позволя гневно да надигна глас, ако далаверата не беше толкова очевидна и брутално представена!
    Ако бяхме заедно ,щях да кажа : колега говорете ми на "Ти" и разговора ни щеше да продължи професионално.
    Сега като пиша -незнам.Не използвам "вие" ,не защото не уважавам пишещите тук ,а защото ги приемам като приятели.За Манол не знам дали съм имал съмнения.Чел съм и за екскурзии и друго.Може би имах колебания относно останалите пчелари в този район.Тяхното мълчание за мен е подозрително.Като видях колко майкопроизводители нареди Петров в Плевен ,как да приема ,че от Бургас до Малко Търново има трима човека.Е другите може да не са регистрирани и затова да не пишат.Я от последната симка що народ има.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Уж тази година няма реколта от манов мед, а пък такова разхищение на площада. Пушалката е нова, ама кошера си е за брак, явно няма да го връщат.
    Няма ,ами -не забеляза ли ,колко жално гледат всички.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Който прави тънки сметки е редно накрая да си плати с лихвите.Аз се намесих в коментарите не за да защитавам Манол,(който не бях виждал дори на клип) а защото по думите на ханегем,едва ли не всички от Странджата са в схемата и реват за компенсации.Тъй като колегата Лалов го смятам за приятел,който досега ми е помагал,аз изказах моите впечатления за него.Смятам,че всеки с чест би защитил другаря си.Думите "тънкопишковци" и "бъркане по задниците" не са типични за нормален човек,камо ли интелигентен.Когато визирах модераторите,имах предвид тези коментари.Българите обаче обичаме сеира и много се кефим като има някой такъв да ги ръси.По отношение на злоупотребите - нека се оповестят всички резултати публично,аз също бих бил гневен ако някой тарикат играе по този начин.Както писах няколко пъти - всички пчелари трябва да сме равни и да да получаваме(ако изобщо дават нещо) по равно.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Всички тези хора са длъжни да имат една книжка и в нея да пише кога и с какво са третирали. Ако нямат, то това е основание да им се отнеме правота да се наричат БИО. А после да върнат ВСИЧКИ ПАРИ дето са ги взели.
    Усещате ли как си вкараха автогол, но някой трябва да "напомни" на МЗХ и ветеринарите.
    А да не дава Господ да ги хванат със забранени препарати...ехее...и 70-те лева ще забравят и всичко
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Колега Павел, как да нарека някой, който не може да състави едно сложно изречение и да го напише, а аргумента му да защити тезата си е, че аз съм "болен мозък"? Другият аргумент е, че "те са много добрички и страшно много си помагат"...Тук става въпрос за крещяща заблуда на пчеларската общност и цялото общество! Къде са тези юнаци и защо не пишат? Трети ден - ни вест, ни кост! Този форум няма да загуби нищо в тяхно отсъствие! Важното е нещата да се казват с истинските им имена, а не през зъби и с недомлъвки! Аз лично на никой не съм обиден, а за това че съм бил по-остър в изказванията си и някой лично е засегнат от написаното - съжалявам!
    Working....

Страница 83 от 127 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •