Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 80 от 127 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 791 до 800 от общо 1262
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Прати ми ако имаш някакви материали по обстойни ,че от седмица две попадам само на повънрхностни материали.Визирм конкретно паралича.
    Какво говориш? Изследванията търсещи причината за CCD са стотици ако не хиляди!!! Потърси в Google scholar за ключови думи: IAPV, ABPV, KBV в комбинация със CCD.
    Имай впредвид че вирулентните щамове бързо "прегарят" и ако ако са били засичани в по-ранните изследвания, в правените към по-късна дата някои от тях вече не се срещат.
    Освен това Ранди Оливър съобщава че когато се опитали експериментално да предизвикат CCD, заразявайки здрави семейства със няколко комбинаци от различни патогени + щам(ове) на IAPV взети от пострадали от CCD семейства, (въпреки че не успяват да дупликират CCD) казва че не можел да каже коя група с кое от лекарствата е била третирана, но ясно можел да види разликата и да познае на коя от групите се дава Remebee.

Междувременно ето ти няколко:
    Прикачени файлове Прикачени файлове
    Този пост е редактиран от scutellator; 26.02.2015 в 18:51.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Добре си му го изпратил, Скутелаторе! Ще очакваме масовият мор по пчелините на Манол и компания да го кръстят паралич!!!, но не знам как ще го обяснят. Но...ще направят опит с рев и сополи пред телевизиите, но няма наивници да им повярват!
    Working....

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    На мене нещо не ми се отваря първия файл (6209.full.pdf). Казва ми че файла е повреден ..........

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Какво говориш? Изследванията търсещи причината за CCD са стотици ако не хиляди!!! Потърси в Google scholar за ключови думи: IAPV, ABPV, KBV в комбинация със CCD.
    Имай впредвид че вирулентните щамове бързо "прегарят" и ако ако са били засичани в по-ранните изследвания, в правените към по-късна дата някои от тях вече не се срещат.
    Освен това Ранди Оливър съобщава че когато се опитали експериментално да предизвикат CCD, заразявайки здрави семейства със няколко комбинаци от различни патогени + щам(ове) на IAPV взети от пострадали от CCD семейства, (въпреки че не успяват да дупликират CCD) казва че не можел да каже коя група с кое от лекарствата е била третирана, но ясно можел да види разликата и да познае на коя от групите се дава Remebee.

Междувременно ето ти няколко:
    Има големи надежди за Ремебий.
    Сещам се, че някой мелеше акари и после ги даваше на пчелите с храната. Не съм наясно дали вирусите се убиваха или направо се даваше каша от смлян акар(тоест вирусите са активни). Ей...това го бях забравил ...дай информация ако имаш.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Добре си му го изпратил, Скутелаторе! Ще очакваме масовият мор по пчелините на Манол и компания да го кръстят паралич!!!, но не знам как ще го обяснят. Но...ще направят опит с рев и сополи пред телевизиите, но няма наивници да им повярват!
    • Когато се говори за висша математика-нямаш право да коментираш. П.П и мисля ,че е крайно време админите да ти обърнат по сериозно внимание,както го направиха доста такива по пчеларските групи във Фейсбук и те наритаха почти от всякъде за последните 3-4 дена.Г-н Orlin Dimitrov e vanHanegem.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Лалов, запиши на татко си и на чичо си Манол РЕМЕБИЙ, но с главни печатни букви - да могат да го четат по телевизиите! Голяма надежда е! Акар ще съберете - само от един ваш кошер ще "захраните" Странджа планина! Не пускаш гордо актуални снимки на розовото пчелинче, но причината я знаем...
    Working....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Манджата вече нагарча от пресоляване.Няма ли да се почисти боклука?
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Потребител
    Регистриран
    18.03.2013
    Пчеларски район
    общ. Козлодуй , обл. Враца
    .Г-н Orlin Dimitrov e vanHanegem.
    Големо прозрение , големо нещо .....

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    На мене нещо не ми се отваря първия файл (6209.full.pdf). Казва ми че файла е повреден ..........
    Поправих го.

• Когато се говори за висша математика-нямаш право да коментираш. П.П и мисля ,че е крайно време админите да ти обърнат по сериозно внимание,както го направиха доста такива по пчеларските групи във Фейсбук и те наритаха почти от всякъде за последните 3-4 дена.Г-н Orlin Dimitrov e vanHanegem.
    Аз смятам че в случая vanHanegem е напълно прав.
    АКО г-н Манол Тодоров наистина си е уредил загиналите му семейства да бъдат "изписани" и обезщетени като ОТНЕСЕНИ ОТ НАВОДНЕНИЕ, то това би било прекалено БЕЗОЧЛИВА, ПОДЛА, ЛИЦЕМЕРНА, НЕМОРАЛНА постъпка, която НЕ ТРЯБВА И НЕ БИВА ДА БЪДЕ ПРЕГЛЪТВАНА И ЗАБРАВЕНА просто ей така!
    Морално задължение на всеки е да си носи последстията от дейстията си, а когато допусне грешка - да устои на изкушението и да постъпи така, че да не му се размине!
    Аз още чакам отговор на въпроса.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    В нашата държава важи приказката: "Кой както се уреди"
    Но личните вражди не е редно да се уреждат във форума. Гафове стават и е редно малко съчуствие да проявим, достатъчно са загубили колегите.
    Ако утре напръскат рапицата и ни изтровят кошерите няма да ни е приятно да ни се нахвърлят всички като хиени, щото вината пак ще е наша. Трябва все пак да сме малко по единни. Дано да приключат тези лични вражди и всеки да постъпва според разбиранията си.
    Винаги може по-добре.

Страница 80 от 127 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •