Когато искаш нещо,което не си имал--трябва да направиш нещо,което никога не си правил!
Какво да ги направи бре колега? Да им дава от него ли да бозаят или под козата да ги сложи????? Това е една масова практика в зайцевъдството ....за който незнае
Е айде чак пък масова? По книжките пише че зайката спокойно отглежда толкова зайчета, колкото са и цицките. Това даже е и здравословно за нея. Само на първескинята е редно да се намалят с 1-2. Ся, опитния зайцевъд ако си селектира майчината линия по млечност, не виждам проблем да оставя колкото си е родила. Хубаво е разбира се две или три майки да се озайчат едновременно в рамките на 2-3 дена и ако някоя е с по-малка бройка пък се е доказала че ги изхранва добре и да и се прехвърли някой мъник. Аз лично не махам зайчета, а прехвърлям само по необходимост - ако някоя е с много малко и досега проблеми никакви в това отношение.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Уважаеми колеги, за да приключим тегавата тема, аз естествената или изкуствената смъртност при зайците, предлагам да си дадем отговор (всеки за себе си) на следния(те) въпрос(и): Каква е разликата между смъртта на една пчела и един заек? А на една пчелна майка, която сме решили, че не работи пълноценно? Тези (зайковци) които влизат в тавата, самоубиват ли се?
Нека не ставаме по големи светци от Папата.
Аз също не бих могъл (за сега) да "махна" зайковци, кучета... но май пчелни майки негодни мога...
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Матеев не е лошо да сложи и една ръчичка с преобладаващ среден пръст при ръчичките с палците.
Уфффффффф... кАжи, честно... какъв е проблема?
Освен че "на дядо ти му има нещо..." Като не ти харесва какво е казал някой, тури му един пръст... надолу. Ма не го туряй на места където не би го облизал в последствие.
Не разваляй впечатлението, "че си пич".
Поздрави,
Жоро
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))