Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
Тия служители от Видин си измислят разни правила като най вероятно четат нормативните актове но между редовете.
При регистрацията на два пчелина в ОДБХ Търговище съм представял:
1. Документ за собственост. В ОДБХ остава копие но не е нотариално заверено.
2. Декларация за броя на отглежданите пчелни семейства
Скица не съм представял и не са ми искали, нито пък служебна бележка от кмета за пчелини в регулация.
Плащаш си таксата в зависимост от капацитета посочен в заявлението за регистрация.
В срок от една седмица те посещава комисия в състав, участъковият лекар и представител на областното управление.
Изискванията са посочените в точки 1 и 2 и абсолютно нищо не е споменавано за точка 3.
Е, колега ние от дивия северозапад /Wild Wild West/ сме по-напред с "материала" от вас и сме "на пачка", та за това може да ни го понабутат с още някой лев. По т.1 -нотариалната заверка е 6 лв, т.2 скицата е 10 лв и то трябва да е издавана до 6 месеца назад. т.3 - декларацията се попълва на място при тях, т.4 служебната бележка все още на знам колко струва, но в случая кошерите се намират в края на едно село, където трябва да открия кметския наместник, а за скицата трябва да се отиде в общината която е в друго село, т.е. + едни бързи 15-20 лв за гориво и един ден отпуск в случай, че успееш да намериш всички по работните им места.